Festival „PoveştIE” la Dunărea de Jos. Cele mai frumoase poveşti despre ii cusute de mână vor fi premiate

Festival „PoveştIE” la Dunărea de Jos. Cele mai frumoase poveşti despre ii cusute de mână vor fi premiate

FOTO Arhiva Adevărul

Evenimentul se va desfăşura pe 24 iunie 2018, cu începere de la ora 11,00, în Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi. Intrarea publicului la festival (care include parada portului popular, târg de meşteri populari şi spectacol folcloric) este liberă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos”  vă invită să participaţi, pe 24 iunie 2018, la ,,Festivalul iei la Dunărea de Jos- PoveştIE”. Evenimentul, ajuns la ediţia aII-a,  este desfăşurat în cadrul programului „Valori ale Culturii populare din judeţul Galaţi”  şi va avea loc, cu începere de la ora 11.00, în Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi

Puteţi participa (sau doar asista) la şezători şi ateliere de lucru, demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii de pictură şi de obiecte tradiţionale, Târgul meşterilor populari, spectacol folcloric şi o paradă a celor mai frumoase ii, care vor fi premiate.

„La concursul din cadrul festivalului sunt invitaţi să participe elevi, studenţi, adulţi pasionaţi de folclor autentic, în special de costumul popular, din municipiul şi judeţul Galaţi, care vor aduce elemente  reprezentative pentru zona din care provin şi se vor oferi premii consistente pentru cea mai frumoasă ie şi cea mai frumoasă poveste despre o ie”, a declarat Florina Zaharia, managerul Centrului Cultural Dunărea de Jos.

Pentru participarea la concursul cu premii pentru cele mai frumoase ii cusute manual, desfăşurat în cadrul festivalului,  fişa de înscriere şi regulamentul concursului se pot găsi pe site-ul Centrului Cultural Dunărea de Jos.

Activităţile se vor desfăşura în zona de acces în Grădina  Botanică dinspre Tiglina 1/Biserica Pogorârea Sfântului Duh, iar intrarea va fi liberă.

citeste totul despre: