Femeia care şi-a plătit amantul ca să-i ucidă soţul italian, la judecată. „Am vrut să îi dau o lecţie“

Femeia care şi-a plătit amantul ca să-i ucidă soţul italian, la judecată. „Am vrut să îi dau o lecţie“

Nicoleta Postolici şi Mario Monaco Foto: Facebook/Mario Monaco-pagina personală

O tânără de 31 de ani care se săturase de bătăile primite de la soţul său, un italian de 64 de ani, pe fondul geloziei şi a decis să îi aplice „o corecţie“ cu ajutorul amantului de 21 de ani., dar lucrurile au scăpat de sub control.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a a trimis-o în judecată pe Nicoleta Postolici (31 ani) pentru instigare la omor calificat, dar şi pe complicii săi, George Andrei Huţănaşu şi Adrian Bogdan Chirvăsuţă, ambii în vârstă de 21 de ani, pentru omor calificat. Primul termen în proces va avea loc pe 17 iunie la Tribunalul Galaţi.

Crima comisă în seara de 30 decembrie 2019 în localitatea Buciumeni, din judeţul Galaţi, a îngrozit o ţară întreagă. Nicoleta Postolici şi Mario Monaco, un italian de 64 de ani, erau împreună de 12 ani, respectiv de când ea avea 19 ani.

Potrivit martorilor, până să-l cunoască pe italian, femeia a practicat prostituţia în Tecuci (judeţul Galaţi) şi în Italia. Italianul s-a îndrăgostit de ea şi a scos-o din lumea sordidă în care trăia, ba chiar la un moment dat s-au căsătorit. 

După cum spun vecinii, lucrurile au început să o ia razna între cei doi în vara anului 2019, când Nicoleta Postolici şi-ar fi făcut un amant de 21 de ani în localitatea ei natală Buciumeni, unde locuia de ceva timp cu italianul.

O serie de martori din sat spun că scandalurile dintre ea şi Mario Monaco ar avea la origine gelozia acestuia, care ar fi acuzat-o de infidelitate, dar şi de faptul că fetiţa de un an pe care cei doi o au ar fi, de fapt, făcută cu amantul.

Mai multe persoane din anturajul celor doi au declarat că italianul ar fi lovit-o pe femeie de mai multe ori, lucru care a determinat-o să îi tocmească pe cei doi bărbaţi, cu 2.500 de lei, pentru a-l bate pe soţul ei.

De la „o lecţie“ la crimă

Planul era să îi aplice doar o corecţie italianului, dar lucrurile au scăpat de sub control şi bărbatul de 64 de ani a decedat la scurt timp după ce a fost lovit în repetate rânduri cu pumnii şi picioarele. În faţa anchetatorilor, cei trei au avut o atitudine oscilantă.

După ce iniţial au negat faptele, ulterior, sub presiunea probelor (există o expertiză medico-legală concludentă, dar şi declaraţii de martori, care spun că femeia căuta de mai multe luni să angajeze pe cineva care „să-i dea o lecţie” italianului), au recunoscut că l-au agresat pe bărbatul pe nume Mario Monaco.

„Au recunoscut nuanţat. Inculpata susţine că a dorit să-i ofere o lecţie soţului ei, care devenise agresiv pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar cei doi inculpaţi susţin că acelaşi lucru l-au dorit, practic să îl lovească pentru a-l intimida”, a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Cei doi tineri acuzaţi acum de omor calificat (ambii de 21 de ani, unul din Buciumeni, celălalt din Braşov, ajuns temporar în sat, la nişte rude) au recunoscut în faţa procurorilor că l-au lovit pe italian cu pumnii şi cu picioarele şi că nu şi-au dorit nicio clipă să-l omoare, dar că este posibil să-l fi lovit mai tare decât credeau, deoarece, la rândul lor, erau sub influenţa alcoolului.

Toţi trei, inclusiv alţi martori, au confirmat că Nicoleta Postolici nu se afla în locuinţă în acel moment, ci era plecată la părinţii ei, după ce soţul ei, beat fiind, o bătuse. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: