Fata cu braţe de fier. Trei medalii de aur pentru gălăţeanca Elena Andrieş la Campionatul European de haltere

Fata cu braţe de fier. Trei medalii de aur pentru gălăţeanca Elena Andrieş la Campionatul European de haltere

Elena Andrieş FOTO Adevărul

Sportiva în vârstă de 23 de ani este legitimată la CSU Galaţi şi este la primele medalii de aur la un campionat european pentru seniori. Ea mai avea în palmares o medalie de aur, la stilul smuls, dar la nivel de juniori.

Performanţă extraordinară pentru sportul gălăţean la Campionatele Europene de Haltere pentru seniori, desfăşurate în România, la Izvorani. La competiţia aflată în plină desfăşurare, tânăra halterofilă Elena Ramona Andrieş (23 de ani), legitimată la CSU Galaţi, a cucerit trei medalii de aur, la total (179 kg), smuls (79 kg) şi aruncat (100 kg), la categoria 48 kg.

La stilul smuls, Andrieş a intrat în concurs la 75 kg, cu o aruncare reuşită, apoi a ridicat 79 kg şi a ratat la 80 kg.Rivala româncei, campioana europeană Anais Michel (Franţa), a început cu 78 kg, dar a ratat prima încercare, apoi a ridicat 78 kg şi a ratat la 80 kg, clasându-se pe locul 2 cu 78 kg. Medalia de bronz i-a revenit italiencei Alessandra Pagliaro, cu 74 kg.

Şi la stilul aruncat, Elena Andrieş a luptat pentru aur tot cu franţuzoaica Anais Michel. Românca a început concursul la 94 kg, a ridicat apoi 98 kg şi 100 kg. Michel a intrat în concurs la 96 kg, a ratat la 100 kg şi la ultima încercare a ratat la 102 kg. Anais Michel s-a clasat pe locul 2 la total cu 174 kg (78+96), iar medalia de bronz i-a revenit bulgăroaicei Daniela Pandova cu 165 kg (71 kg+94 kg).

În urma acestor rezultate, medalia de aur la total a revenit tot gălăţencei Elena Andrieş, care a adunat, astfel, primele ei medalii de aur la seniori.

Elena Ramona Andrieş este legitimată la CSU Galaţi şi a câştigat în 2017 titlul european Under 23 la categoria 48 kg la smuls, argintul la total şi bronzul la aruncat. La CE 2017 de seniori a obţinut medalii de bronz la smuls şi total, iar la CM 2017 s-a clasat pe locul 6 la total.

„Aceste medalii înseamnă foarte mult, e o realizare care îmi dă puterea să merg mai departe. Nu mă aşteptam să ajung unde am ajuns. Sunt foarte emoţionată şi foarte bucuroasă în acelaşi timp. Eu sunt mândră de ceea ce fac şi sper ca lumea de acasă să mă vadă şi să fie mulţumită de ceea ce am făcut eu. Am muncit foarte mult şi am trecut prin multe, dar vreau să le mulţumesc antrenorilor mei care mi-au fost alături în acest timp şi m-au înţeles. Tot timpul m-au sprijinit. Am fost o perioadă accidentată, dar mi-am revenit. Nu am fost sigură de medaliile de aur, am fost sigură doar de medalii, dar nu ştiam ce culoare o să aibă medalia'', a declarat Andrieş imediat după concurs.

Tânăra sportivă se anunţă o mare speranţă pentru JO 2020 de la Tokyo, dar evită să facă promisiuni. „Până la Tokyo mai sunt alte obstacole de trecut şi apoi vom vedea ce va fi pe viitor. Nu promit nimic. Pentru Mondiale, momentan nu vreau să spun nimic, vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla. Până atunci va trebui să muncim şi mai mult. Anul trecut am vrut medalii la CM, dar am fost puţin accidentată”, a mai spus Elena Andrieş. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: