Familia care a transformat contrabanda cu ţigări într-o afacere de casă. Judecătorii i-au arestat pe toţi membrii grupării infracţionale

Familia care a transformat contrabanda cu ţigări într-o afacere de casă. Judecătorii i-au arestat pe toţi membrii grupării infracţionale

Foto: arhivă Adevărul

O grupare infracţională, condusă de cinci membri ai aceleiaşi familii, a ajuns după gratii sub acuzaţia de contrabandă, după ce doar poliţiştii au capturat 49.000 de pachete de ţigări doar la un singur transport clandestin de ţigări. Prejudiciul total cauzat statului la o primă estimare depăşeşte 700.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Galaţi i-a arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 21 mai, pe Cortel Nicoleta (27 de ani), Cortel Teodora (30 de ani), Cortel Neculai (50 de ani), Cortel Auraş-Sorin (30 de ani) şi Cortel Alin-Ionuţ (32 de ani), cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată în formă continuată. 

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării infracţionale, constituită din cetăţeni români şi moldoveni, ar fi introdus în mod ilegal în ţară, din Republica Moldova şi din Ucraina, ar fi transportat, deţinut şi comercializat 82.000 de pachete de ţigări.  49.000 dintre acestea au fost capturate de poliţişti, la un singur transport, împreună cu autoutilitara în care erau transportate. Procurorii DIICOT Galaţi au plasat sub control judiciar alte trei persoane, suspectate de complicitate la contrabandă.

”Există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015, inculpaţii Cortel Neculai, Cortel Auraş-Sorin şi Cortel Alin-Ionuţ au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat la care au aderat ulterior şi inculpaţii Cortel Nicoleta, Cortel Teodora, Solcan Ovidiu-Vasile, grup care a acţionat până la data de 27.03.2018, în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată cu produse din tutun, provenite din Republica Moldova şi Ucraina”, au precizat procurorii DIICOT Galaţi. 

În perioada ianuarie 2015 – martie 2018, contrabandiştii au colectat, preluat, deţinut, transportat, depozitat, predat şi vândut peste 60.400 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, fără timbre de accizare sau cu timbre de accizare emise de autorităţile fiscale ale Republicii Moldova şi Ucraina, din care peste 40.000 pachete cu ţigări au fost depistate sau capturate de poliţişti, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 707.000 de lei. 

Pe 27 martie 2018, procurorii DIICOT Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Suceava, au efectuat 24 percheziţii, ridicând 22.000 de ţigarete de contrabandă, 20.000 de lei, 750 de euro, două autoturisme şi 79 de telefoane mobile. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: