Familia căreia justiţia îi refuză dreptul de a reface viaţa băieţelului lor desfigurat de un câine

Familia căreia justiţia îi refuză dreptul de a reface viaţa băieţelului lor desfigurat de un câine

Familia Bordei nu se împacă cu gândul că autorităţile nu au făcut nimic pentru a ridica maidanezii de pe străzi Foto: arhivă Adevărul

Fostul primar al Galaţiului şi actualul edil au fost chemaţi în instanţă de o familie al cărei copil a fost muşcat de cap şi de o mânuţă de un maidanez pentru a da socoteală pentru situaţia intolerabilă care a rămas nerezolvată de ani de zile. Judecătorii au considerat însă că acţiunea acestora nu este fondată.

Ştiri pe aceeaşi temă

De aproape patru ani, o familie din Galaţi trece printr-un adevărat coşmar, după ce copilul acestora a fost muşcat de un câine al străzii. Incidentul s-a petrecut pe 20 aprilie 2013, când micuţul familiei Bordei se plimba împreună cu tatăl său lângă blocul unde locuiau, situat în zona grădiniţei ”Elisabeta Doamna” din Galaţi.

Pentru câteva clipe tatăl şi-a îndreptat privirea în altă parte, iar când s-a uitat la copil, a înlemnit. Micuţul fusese înşfăcat pur şi simplu de cap de un câine comunitar, iar norocul său a fost că purta o căciuliţă. 

Pentru că nu reuşea să îl tragă mai departe, animalul l-a apucat de o mânuţă, moment în care a intervenit tatăl, care a fost nevoit să lovească câinele de mai multe ori pentru a elibera copilul.

Acesta a fost transportat la spital, unde i s-au tratat rănile şi i s-a făcut o injecţie antirabică. După cele petrecute, familia Bordei a sesizat Ecosal, serviciul public de ecarisaj din Galaţi, dar câinii comunitari din zonă nu au fost ridicaţi nici până astăzi. 

Nici plângerea depusă la Parchet nu a determinat vreo reacţie din partea procurorilor, care au sugerat familiei Bordei să deschidă un proces civil, pentru a li se face dreptate. Şi asta au şi făcut.

Mama copilului, Carmen Bordei, de profesie avocat, s-a folosit de experienţa sa juridică pentru a muta disputa în justiţie. Iniţial, Tribunalul Galaţi a respins acţiunea familiei Bordei, dar procesul a fost strămutat la Iaşi, unde a avut câştig de cauză.

Curtea de Apel Iaşi a hotărât să oblige Primăria Galaţi la plata a 10.000 de euro drept daune morale pentru suferinţa îndurată de copil, dar familia Bordei a considerat că suma este insuficientă pentru suferinţa prin care a trecut micuţul şi tratamentul de care are nevoie pentru a se reface.

Familia Bordei l-a acţionat în judecată pe fostul primar al Galaţiului, Marius Stan, şi a cerut daune de 100.000 de euro, dar Tribunalul Galaţi a respins acţiunea pe 17 octombrie 2016, invocând excepţia puterii de lucru judecat.

Familia micuţului mutilat de maidanez nu a renunţat şi a deschis un al doilea proces cu acelaşi obiect tot la Tribunalul Galaţi, pârâţi fiind fostul primar, Marius Stan, actualul primar, Ionuţ Pucheanu, şi Primăria Galaţi. Familia Bordei le cere daune de 75.000 de euro pentru suferinţele prin care a trecut copilul lor, dar pe 23 martie instanţa a respins acţiunea ca nefondată. Verdictul instanţei nu este definitiv.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările