Falsificatori fără frontiere. Mai nou, se măsluiesc taloanele de inspecţie tehnică periodică a maşinilor aduse în vamă

Falsificatori fără frontiere. Mai nou, se măsluiesc taloanele de inspecţie tehnică periodică a maşinilor aduse în vamă

FOTO arhiva Adevarul

Cel mai nou caz de acest fel a fost descoperit pe 26 septembrie de către poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi. Talonul falsificat era al unei maşini înmatriculată în Anglia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inventivitatea falsificatorilor pare să nu mai aibă niciun fel de frontiere. În data de 26 septembrie, în jurul orei 16.45, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi- I.T.P.F. Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Galaţi, un autoturism marca Land Rover, înmatriculat în Marea Britanie, condus de gălăţeanul Cornel B., în vârstă de 44 de ani.

La verificarea documentelor maşinii, având suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului de inspecţie tehnică prezentat la control, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că talonul nu prezintă condiţiile de formă şi fond ale unui document original, acesta fiind fals total, ultima inspecţie tehnică efectuată pentru autoturismul în cauză fiind în anul 2014.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: