Falsificatori de bani, reţinuţi de DIICOT. Cum erau păcăliţi clienţii

Falsificatori de bani, reţinuţi de DIICOT. Cum erau păcăliţi clienţii

Foto Inquam Photos

Trei persoane au fost reţinute de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, într-un dosar de falsificare de valori, constituire de grup organizat şi punere în circulaţie de bancnote falsificate şi înşelăciune.

"La data de 14.02.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la falsificarea de valori străine în formă continuată, punere în circulaţie de valori falsificate în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată, toate în concurs real”, arată DIICOT. 

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, inculpaţii au constituit, pe raza judeţului Galaţi, un grup infracţional organizat ce a procedat la punerea în circulaţie a unui număr de cel puţin 120 de bancnote falsificate (în cupiura de 50 euro), provenite de la o grupare infracţională destructurată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov, la data de 27.01.2021 şi a indus în eroare un număr de opt persoane vătămate cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de vânzare cumpărare, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul creat fiind de peste 6.400 euro.
 
Pe 14 februarie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile. 
 
În cursul zilei de astăzi, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
 

Vă recom​andăm şi:  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările