Expoziţie inedită de icoane la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos

Expoziţie inedită de icoane la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos

Imagine de la expoziţia de icoane de la Galaţi FOTO Costiuc Petrică

Evenimentul este organizat de instituţia muzeală gălăţeană în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. Publicul poate admira nu doar lucrările în sine, ci poate afla şi detalii despre tehnicile artistice folosite.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos  din Galaţi a fost deschisă expoziţiei „Icoana vie”, organizată de  instituţia muzeală în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Secţia Artă murală.

La evenimentul găzduit de Muzeul eparhial, în Sala de Expoziţii Temporare „Sergiu Dumitrescu“,  a fost prezent şi Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian. 

Expoziţia cuprinde icoane lucrate de către studenţii secţiei de Artă sacră, sub coordonarea lector univ. dr. Lisandru Neamţu. Elementul de inedit constă în faptului că publicului nu i-au fost prezentate doar lucrările, cât şi o serie de detalii foarte interesante legate de tehnicile de realizare a lucrărilor.

Întâlnirea a reunit artişti, cadre didactice, oameni de cultură, precum şi numeroşi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei” şi Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”din Galaţi.

Acest eveniment se înscrie în seria manifestărilor organizate în Eparhia Dunării de Jos în Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti.


Toate lucrările expuse pot fi văzute în Sala de Expoziţii Temporare „Sergiu Dumitrescu“ a Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în perioada octombrie-decembrie 2017, de marţi până sâmbătă, între orele 9.00 – 17.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările