Expoziţie inedită de minerale la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii. Vor fi expuse 38 de minerale descoperite pentru prima dată în România

Expoziţie inedită de
minerale la Complexul  Muzeal de
Ştiinţele Naturii. Vor fi expuse 38 de minerale descoperite pentru
prima dată în România

Pirită de cuarţ Foto: CMSN

Joi, 7 noiembrie 2019, cu începere de la ora 15.00, la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei temporare itinerante „Minerale şi asociaţii minerale din România”.

Manifestarea este organizată de Muzeul Judeţean de Mineralogie "Victor Gorduza" Baia Mare în colaborare cu muzeul gălăţean şi în parteneriat cu Academia Română – Secţia Ştiinţe Geonomice, Institutul Geologic al României – Muzeul Naţional de Geologie, Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Geologie şi Geofizică, Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca – Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – Facultatea de Geografie şi Geologie.

Este o expoziţie în premieră, care face parte din proiectul cultural „Minerale româneşti – contributor la patrimoniul cultural european”, confinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi cuprinde 121 eşantioane de mineralogice importante din punct de vedere ştiinţific şi muzeografic, precum şi informaţii despre asociaţiile minerale de pe teritoriul României.

Evenimentul promovează zestrea minerală a Romȃniei, cu accent pe contribuţia adusă patrimoniului mineralogic universal cu un număr de 38 de minerale descoperite şi descrise pentru prima dată de pe teritoriul ţării noastre.

Expoziţia „Minerale şi asociaţii minerale din România” de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va fi deschisă pentru vizitare până pe 17 februarie 2020 (program 09,00 – 17,00).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările