Expoziţie închinată lui Brâncuşi la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos

Expoziţie închinată lui Brâncuşi la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos

Imagine de la deschiderea expoziţiei „Brâncuşi” la Galaţi FOTO pr Rareş Bucur

Expoziţia foto-documentară este găzduită de sala „Sergiu Dumitrescu” a instituţiei şi este disponibilă pentru public pe perioada lunilor mai şi iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând din 4 mai, sala „Sergiu Dumitrescu” din cadrul Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos din Galaţi găzduieşte expoziţia foto-documentară „Constantin Brâncuşi”, organizată de instituţia culturală gălăţeană în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă al României.

Fotografiile expuse au fost donate Muzeului Naţional de Artă al României de către Muzeul Naţional de Artă Modernă – Centrul Georges Pompidou din Paris în anul 2006, respectiv anul 2007.

Expoziţia face parte din Programul naţional „140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi”, iniţiat de Ministerul Culturii şi propune o selecţie de tiraje moderne după clişeele realizate de Brâncuşi la Paris, alături de colecţia fotografică a inginerului Ştefan Georgescu Gorjan, cel care a ridicat monumentala Coloană a Infinitului.

La deschiderea expoziţiei au participat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, oameni de cultură, artişti şi intelectuali de seamă, precum şi elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei” din Galaţi. Expoziţia va putea fi vizitată la Galaţi, în perioada mai–iunie 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările