Expoziţia „Feeria cristalelor” poposeşte pentru a doua oară la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, în holul mare de la parterul muzeului vor fi prezentate şi oferite spre vânzare publicului o mare diveristate de bijuterii - bijuterii unicat din pietre naturale, sidef, corali, perle sau chihlimbar - pietre semipreţioase, cristale, colecţii de minerale, eşantioane minerale, minerale şlefuite, geme, fosile, produse ornamentale din piatră, obiecte decorative si ornamente.

La manifestare vor expune colecţionari din Galaţi, Bucureşti, Tulcea, Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Baia Mare, Târgu Mureş şi Satu Mare.

„În zona centrală a spaţiului expoziţional din holul muzeului, se va putea admira o microexpoziţie cu o temă structurată sistematic, "Diversitatea mineralelor", care cuprinde o mică parte de exponate din patrimoniul ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi: flori de mină , felii din agat , miniaturi de animale din varietăţi de agat, bijuterii şi altele", a declarat Florin Matei, documentarist şi purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Pietrele provin din toate colţurile lumii. Geode şi cuarţ din Brazilia, cuarţ roz din Madagascar, jad din China sau Canada, turcoaz din America de Nord, agate din Mexic, lapis lazuli din Afganistan, lemn silicifiat, calcedonie, lizardit sau diverse flori de mină (renumitele stibine, calcite, cuarţuri) din România, opal din Australia, malachit din Congo, azurit din Maroc, scoici din Noua Zeelandă.

Ca şi anul trecut, vor mai fi expuse 70 de piese de mineralogie, extrem de preţioase, unice prin valoarea lor ştiinţifică, aparţinând luiVasile Dănăilă Pazvante din Tecuci", a mai spus Florin Matei.

Expoziţia „Feeria Cristalelor" este organizată în parteneriat cu colecţionarii şi pasionaţii de lumea minerală din România. Salonul se doreşte a fi locul de întîlnire al profesioniştilor şi amatorilor lumii minerale, un loc al schimburilor de idei şi experienţe inedite, un loc al prezentării produselor. Rolul educativ şi cultural al unei astfel de expoziţii nu este uitat, numeroasele exponate prezentate oferind posibilitatea copiilor, elevilor sau studenţilor o şansă de a descoperi atît de puţin cunoscuta lume minerală", a declarat Cornelia Şuster, muzeograf.

Expoziţia este cu vânzare, vizitatorii putând achiziţiona diferite cristale sau bijuterii, confecţionate din minerale, la preţuri mai mult decât accesibile. Mineralele expuse se pot transforma uşor într-un cadou inedit pentru cei dragi.

Special pentru public, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va organiza Tombola Mineralelor, la care fiecare participant va avea un câştig asigurat după ce va achiziţiona un bilet de tombolă în valoare de 5 lei.

Această manifestare a devenit deja o tradiţie pentru instituţia noastră. Odată cu venirea primăverii, în fiecare an, gălăţenii, şi nu numai, vor putea intra în această lume plină de culoare a mineralelor şi a obiectelor artizanale confecţionate din minerale", a adăugat Camelia Burluc, manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Expoziţia "Feeria Cristalelor" se va desfăşura în perioada 6 - 8 mai.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite