Explicaţiile Primăriei Galaţi în scandalul miilor de elevi care învaţă în frig. Când se dă căldură în şcolile din oraş

Explicaţiile Primăriei Galaţi în scandalul miilor de elevi care învaţă în frig. Când se dă căldură în şcolile din oraş

FOTO Arhivă Adevărul

În baza unei situaţii de lucrări transmisă presei, municipalitatea promite că până la sfârşitul săptămânii viitoare toate unităţile de învăţământ din oraş vor avea instalaţii de încălzire funcţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi încearcă să tempereze avalanşa de critici pornită în spaţiul virtual după ce, miercuri, s-a aflat că în oraş sunt 17 şcoli în care elevii învaţă în frig.

„În cursul acestui an au fost montate 234 de echipamente de încălzire (cazane) pentru un număr de 62 de unităţi de învăţământ. Precizăm că dotarea unităţilor şcolare cu centrale termice şi schimbarea instalaţiei de încălzire, acolo unde a fost necesar, lucrări aflate în sarcina Primăriei, au fost duse la îndeplinire tocmai pentru ca acestea să devină independente din punct de vedere termic, iar elevii/preşcolarii şi cadrele didactice să beneficieze de mai mult confort”, a precizat instituţia.

Am mai aflat că, în momentul de faţă, lucrările privind cuplarea la reţeaua de gaze sunt în diverse stadii de execuţie, fiindu-ne transmis şi tabelul care cuprinde datele preconizate pentru punerea în funcţiune a centralelor. Din momentul în care se montează firidele, urmează 48 de ore în care se fac probe şi se testează echipamentele înainte de punerea în funcţiune.

Astfel, şcolile gimnaziale cu numerele 17 şi 25, dar şi Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” urmează să aibă căldură chiar de astăzi, iar alte cinci unităţi de învăţământ (şcolile 10, 16, 24, 31 şi Liceul CFR) vor rezolva problema încălzirii joi şi vineri.

De asemenea, până marţi, 20 noiembrie, se porneşte căldura la şcolile 18 şi 33, precum şi la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” şi la Colegiul Naţional „Costache Negri”. Ultimele, în listă, termen de rezolvare miercuri 20 noiembrie, sunt Colegiul Tehnic Traian Vuia, Liceul Sfânta Maria şi şcolile, 3, 22 şi 40.

„Conform datelor preconizate, ca urmare a discuţiilor cu toţi factorii responsabili implicaţi acest demers estimăm că toate unităţile şcolare vor avea căldură cel târziu la sfârşitul săptămânii viitoare”, a precizat Primăria.

citeste totul despre: