Explicaţiile hazlii ale unui gălăţean prins la volan deşi nu are permis auto

Explicaţiile hazlii ale unui gălăţean prins la volan deşi nu are permis auto

Control de frontieră FOTO IGPF

Bărbatul de 28 de ani conducea o maşină împrumutată de la un prieten pe un bulevard din municipiul Galaţi. Verificările făcute de poliţişti au relevat că omul de la volan nu avusese niciodată permis de conducere.

Un bărbat în vârstă de 28 de ani a stârnit zâmbete cu explicaţiile pe care le-a dat oamenilor legii după ce a fost prins, pe un bulevard din Galaţi, conducând o maşină deşi nu avea permis de conducere auto.

S-a întâmplat în data de 8 octombrie 2019, în jurul orei 13.50, când, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi a oprit un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România.

Maşina era condusă de Andrei G., un tânăr de 28 de ani cu dublă cetăţenie (română şi moldovenească), căruia i s-a întunecat faţa atunci când poliţiştii i-au cerut actele la control.

„Cu ocazia efectuării controlului, persoana în cauză nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că tânărul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Până să se ajungă la amintita concluzie, bărbatul a încercat mai multe tertipuri pentru a scăpa de pedeapsă. Iniţial a spus că nu-şi găseşte portofelul şi că se treme că fie l-a uita acasă, fie că l-a pierdut. Văzând că este verificat în sistemul informatic, el a încercat un alt tertip, argumentând că de-abia se urcase la volan, de câteva minute, pentru a vedea cum se conduce maşina pe care tocmai negocia să o cumpere.

Eforturile lui au fost, în final, zadarnice. În cauză, poliţiştii de frontieră au deschis pe numele româno-moldoveanului un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: