Eveniment special la Muzeul de Istorie din Galaţi: expoziţia „Drumuri în memorie. Mausoleele”

Eveniment special la Muzeul de Istorie din Galaţi: expoziţia „Drumuri în memorie. Mausoleele”

Mausoleul de la Mărăşeşti FOTO Adevărul

Expoziţia va fi găzduită de secţia „Lapidarium” a muzeului gălăţean (aflată în apropiere de Biserica Greacă). Vernisajul are loc joi, 21 februarie, de la ora 13,00.

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi şi Institutul Naţional al Patrimoniului vă invită joi, 21 februarie 2019, ora 13.00, la vernisajul expoziţiei itinerante „Drumuri în memorie. Mausoleele”, la secţia Lapidarium (lângă biserica Greacă), str. Mr. Iancu Fotea nr. 2bis, Galaţi.

„Drumuri în memorie. Mausoleele” este un proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, în cadrul programului Centenar. Iniţiat de Institutul Naţional al Patrimoniului, proiectul are ca scop valorificarea şi promovarea în spaţiul public, la nivel naţional şi european, a patrimoniului comemorativ, în mod specific a mausoleelor ridicate pentru eroii din Primul Război Mondial, aflate pe teritoriul României.

Obiectivul central al proiectului este acela de a clarifica şi disemina funcţia de spaţii mnemonice ale mausoleelor existente în România, de a promova patrimoniul comemorativ şi educaţia în domeniul istoric şi cultural a generaţiilor actuale, cu precădere a tinerilor, prin intermediul unei serii variate de activităţi, facilitând procesul de actualizare a semnificaţiei mausoleelor.

Proiectul a fost lansat pe 25 octombrie 2018, de Ziua Armatei Române, la Muzeul Vrancei din Focşani, cu expoziţia itinerantă acum la Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: