Escrocherie ca-n filme: a falsificat certificate de deces ca să ridice moştenirile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un recidivist specializat pe înşelăciuni prin metoda ”Accidentul” a falsificat mai multe certificate de deces, certificate de moştenitor şi extrase de cont pentru a scoate bani din conturile unor persoane despre care spunea că ar fi murit.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 11 noiembrie, pe un gălăţean, Dănuţ Emil Badiu, la 6 ani, 7 luni şi o ”coadă” de 646 de zile de închisoare, reprezentând un rest de pedeapsă rămas neexecutat dintr-o condamnare anterioară, pentru înşelăciune în formă continuată şi uz de fals în formă continuată.

Bărbatul a pus la cale o înşelăciune de îţi stă mintea în loc. Acesta s-a folosit de şapte certificate de deces şi tot atâtea certificate de moştenitor falsificate, dar şi de 21 de extrase de cont falsificate pentru a induce în eroare o bancă, astfel încât să poată ridica diverse sume de bani cu titlu de moştenire din conturile unor persoane despre care spunea că ar fi murit.

Funcţionarii băncii au realizat la timp ce încerca să facă individul şi l-au dat pe mâna Poliţiei. Judecătorii au anulat acum toate certificatele de deces, certificatele de moştenitor şi extrasele de cont falsificate.

Şirul infracţiunilor comise de Badiu este unul foarte lung. Acesta a fost o vreme partenerul de fărădelegi a lui Marian Botezatu, un bărbat de 36 de ani, condamnat, la rândul lui, la 24 ani, 4 luni şi 27 zile închisoare pentru înşelăciune în formă continuată.

Dănuţ Emil Badiu era cel care îl ajuta să ridice banii de la persoanele ţepuite. Botezatu s-a folosit de Badiu şi câţiva complici pentru a obţine importante sume de bani de la diverse persoane, în special bătrâni, faţă de care se recomanda drept avocat, servindu-le poveşti lacrimogene cu rude implicate în accidente de circulaţie, care au nevoie de bani pentru a scăpa de răspunderea penală.

Sub impulsul emoţiilor de moment, unii bătrâni şi-au dat toate economiile din casă sau chiar s-au împrumutat, convinşi fiind că o rudă apropiată fie a comis un accident grav de circulaţie, fie a fost victima unui astfel de eveniment rutier.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Detaliile unei escrocherii româneşti ca-n filmele americane. Capul reţelei se prezenta drept om de afaceri şi folosea figuranţi pentru a imita un şantier

Escrocherie de sute de mii de euro, cu analfabeţi folosiţi pe post de directori de firmă. „Eu nu prea ştiu carte, nu ştiu ce-am semnat“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite