Elevul de 13 ani mort în timpul Olimpiadei Naţionale de Matematică a fost înmormântat. „Rămas bun, campionul nostru!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cortegiul funerar a ocolit prin faţa Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, acolo unde Matei a învăţat şi a făcut performanţă. Colegii lui s-au adunat în curtea liceului şi au făcut un altar de lumină pentru adolescentul dispărut tragic.

Matei, elevul genial care a murit în timpul Olimpiadei Naţionale de Matematică, a fost înmormântat la Galaţi. Cortegiul funerar a ocolit şi pe strada unde se află Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” (CNVA), acolo unde adolescentul de 13 ani a învăţat şi a făcut performanţă.

Momentul a fostul unul copleşitor, căci în curtea CNVA se adunaseră deja colegii lui Matei, care au făcut acolo, lângă statuia marelui român al cărui nume a fost împrumutat de unitatea şcolară, un mic altar de lumină şi de flori. 

„Rămas bun, campionul nostru!”, i-au spus colegii, iar profesorul de matematică Romeo Zamfir (care este şi director al CNVA), prezent şi el la trista reuniune, a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj sfâşietor.

„Azi Matei a venit pentru ultima data la şcoală. E greu să găsesc acum cuvintele potrivite, deoarece suntem puşi în faţa unor momente în care cuvintele pur şi simplu nu-şi mai găsesc sensul, se pierd printre suspine şi ne lasă în amorţeală de gânduri. Acesta este unul dintre acele momente în care rămânem în linişte, rămânem în întuneric, iar singura lumină care ne veghează rămâne în sufletul pur al unui copil minunat, Matei”, a scris profesorul. 

„În această linişte, în timp ce Lumina Sfântă s-a pogorât asupra noastră, el a avut grijă să lumineze cerurile, sa le umple cu sclipirea ce l-a caracterizat.Să fii olimpic şi printre îngeri, tu cel mai pur înger şi să îi veghezi din „noua sală de clasă” pe părinţii tăi, pe prietenii şi pe colegii tăi. Noi nu vom uita niciodată! Dumnezeu sa te odihnească, Matei!”, a mai adăugat acesta.

Matei era în clasa a şasea la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri şi participa la Olimpiada Naţională de Matematică din Hunedoara când a avut loc accidentul care i-a curmat viaţa. Băiatul, care era sosit la Olimpiadă şi cu tatăl său, a căzut de la etajul patru pe scara interioară a hotelului unde era cazat. 

A fost grav rănit suferind un traumatism cranian sever şi a fost preluat de SAJ Hunedoara fiind mai apoi transferat la un spital din Timişoara, în comă. A decedat joi dimineaţa din pricina traumatismului cranian major suferit. 

Medicul Horia Pleş, şeful Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, a declarat, joi dimineaţa, că băieţelul a murit în jurul orei 5.50, din cauza leziunilor cerebrale puternice.

„Primele informaţii mi-au parvenit în jurul orei 23.00, când am fost informat că un copil a căzut de la etajul patru. Era destul de rău, s-au făcut investigaţii şi s-a dovedit că are o lamă de sânge cerebral în emisferul stâng şi am decis să se transfere de urgenţă la noi. În timpul nopţii, la ora 02.45, a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Timişoara. S-a repetat computerul tomograf, iar la ora 03.10 s-a intervenit operator, s-a făcut o craniectomie decompresivă, adică osul pe jumătate de emisfer este scos. La ora 05.50, am fost anunţat că a decedat. Pe lângă leziunile cerebrale, avea şi o contuzie pulmonară, o fractură de bazin, toate s-au adunat şi au condus la rezultatul care este acum. I-a cedat inima”, a afirmat medicul Horia Pleş.

Băiatul se afla într-o cameră a pensiunii împreună cu o colegă de-a sa, elevă tot în clasa a VI-a, iar după ce au aflat că s-au afişat rezultatele la contestaţiile depuse la olimpiadă, au luat-o la fugă, încercând să ajungă mai repede la panoul unde erau afişate rezultatele, însă, din nefericire, adolescentul s-a dezechilibrat şi a căzut de la etajul al patrulea.

„Este un moment greu pentru întregul Colegiu. Era un copil foarte bun care reprezenta tot judeţul la Olimpiada Naţională de Matematică, îl cunosc şi îmi pare foarte rău. Era un elev foarte bun, e unul dintre cei mai buni elevi ai şcolii. Profesorul însoţitor m-a anunţat, cred că am aflat destul de repede, imediat după acest necaz, mi-a spus că s-a dus în cameră câteva minute, de fapt câteva secunde , cât s-au afişat rezultatele şi copiii s-au îmbulzit spre afisaj şi în timpul ăsta s-a întâmplat, acest elev a căzut de la etaj. De pe balustradă au spus că a căzut. Am înţeles că elevul s-a dus la etajul 4 la o colegă şi au coborât împreună”, a declarat imediat după aflarea veştii Romeo Zamfir, director CNVA Galaţi.

La festivitatea de premiere a Olimpiadei Naţionale de Matematică de la Hunedoara s-a ţinut un moment de reculegere în memoria elevului din Galaţi, unul dintre cei mai buni membri ai lotului gălăţean prezenţi în concurs. Matei era calificat cu media cea mai mare din judeţ la Olimpiada Naţională de Matematică. Ar fi luat medalia de bronz la olimpiadă dacă accidentul nu i-ar fi pus capăt zilelor. 

Poliţia a declanşat deja o anchetă în acest caz, audiind mai mulţi martori care au asistat la accidentul care i-a fost fatal adolescentului. Din primele verificări, a reieşit că olimpicul nu se afla împreună cu tatăl său în momentul în care a căzut peste balustrada pensiunii în care era cazat, fiind în grija unei profesoara care însoţea lotul olimpic de la Galaţi. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite