Elevii gălăţeni clasaţi pe podium la olimpiadele naţionale au fost premiaţi de Damen şi de ArcelorMittal

Elevii gălăţeni clasaţi pe podium la olimpiadele naţionale au fost premiaţi de Damen şi de ArcelorMittal

Imagine de la ceremonia de premiere a olimpicilor din Galaţi SURSA FOTO Corina Pârvu SNDG

Este pentru a patra oară consecutiv când cele două companii premiază elita elevilor din judeţul Galaţi. Peste 60 de elevi care au urcat pe podium sau au obţinut premii speciale la olimpiadele naţionale, unii dintre ei fiind calificaţi şi la olimpiadele internaţionale, au primit premii a căror valoare totală a depăşit, şi anul acesta, suma de 100.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, 15 iunie, cele mai mari companii din judeţul Galaţi -  ArcelorMittal şi Şantierul Naval Damen - au organizat, pentru al patrulea an consecutiv,  la Sala Mare a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii ceremonia de premiere a elitei elevilor din judeţul Galaţi.

Toţi tinerii care s-au clasat pe primele trei locuri la olimpiadele şcolare naţionale au fost recompensaţi cu diplome, flori şi premii în bani. Pentru locul III au fost date 11 premii a câte 1.800 de lei fiecare. Pentru locul II, 12 elevi au primit câte 2.000 de lei fiecare, iar cei 11 elevi care au luat primul loc la olimpiade naţionale au fost recompensaţi cu premii de câte 2.200 de lei fiecare.

Iulia Armencea (clasa a XII-a, Colegiul Naţional "Costache Negri" Galaţi, prof. coordonator Gina Burghiu), pentru premiul I obţinut la Olimpiada Naţională de Geografie şi pentru calificarea la Olimpiada Internaţională de Geografie, şi Ana Teodora Grigore (clasa a VII-a, Şcoala "Miron Costin" Galaţi, prof. coordonator Dana Filipache), pentru premiul I obţinut la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română, au fost premiate cu câte 4.400 de lei, cele mai mari premii din cadrul festivităţii. 

Şi Alexandra Rogojină, elevă în clasa a X-a la CNVA (prof coord. Cătălina Diana Popa), a primit un premiu de 4.200 de lei, pentru locul întâi la Olimpiada de Limba şi Literatura Română. De asemenea, Cristiana Andreea Murgoci, elevă în clasa a VII-a la CNVA (profesori coord. Daniela Domnişoru şi Romeo Zamfir), a fost premiată cu 4.000 de lei, pentru premiul al III-lea la Olimpiada Naţională de Fizică şi pentru calificarea, în acelaşi an, în Lotul lărgit pentru internaţionala de matematică.

ArcelorMittal Galaţi şi Şantierul Naval Damen Galaţi au premiat şi două echipe sportive: echipa de rugby a Şcolii Gimnaziale nr. 1 din comuna Munteni a primit 9.100 de lei, pentru performanţa obţinută la Olimpiada Naţională de Jocurilor Sporturilor, iar echipa de volei a Şcolii gimnaziale "Miron Costin" Galaţi a primit 8.000 de lei pentru performanţa obţinută la Olimpiada Gimnazială de Volei, etapa Naţională.

„ArcelorMittal Galaţi trece printr-o transformare profundă, în vederea adaptării la noile realităţi economice şi pentru asigurarea continuităţii producţiei de oţel la Galaţi. Din această perspectivă, educaţia este un punct pivotal în asigurarea resursei umane pentru viitor. Vom continua să sprijinim educaţia locală, să atragem cei mai buni elevi şi studenţi şi să răsplătim valorile deosebite ale comunităţii noastre, alături de Damen. Aş dori să felicit elevii premiaţi, părinţii şi profesorii lor, pentru eforturile depuse şi pentru rezultatele excepţionale”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi. 

„Şantierul Naval Damen Galaţi este pe deplin conştient de zăcământul de creaţie şi inspiraţie al elevilor gălăţeni şi consideră că este o datorie şi o mândrie a sa să premieze rezultatele deosebite obţinute de aceştia la concursurile şcolare. Tandemul cu ArcelorMittal, consolidat an de an prin diferite acţiuni comune, este unul din indiciile angajamentului solid al celor două companii în susţinerea şi încurajarea educaţiei pe plan local”, a precizat Florin Spătaru, Directorul de Resurse Umane şi Afaceri Corporatiste al Şantierului Naval Damen Galaţi.

Reprezentanţii celor două companii au afirmat, de asemenea, că vor continua colaborarea şi în cadrul altor proiecte educaţionale, aducȃnd în acest fel constanţa dorită în susţinerea tinerei generaţii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: