Elena Berechet a întrecut sute de viitori ingineri mecanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Berechet după ce a primit Cheia facultăţii
Elena Berechet după ce a primit Cheia facultăţii

Are Cheia Facultăţii de Mecanică şi două burse de merit în valoare de 900 de lei pe lună precum şi un loc de muncă asigurat. Elena Berechet este o tânără foarte ambiţioasă care încearcă prin tot ce face să arate că este cea mai bună. Aşa s-a întâmplat şi când a ajuns la Facultatea de Mecanică, unde, cu toate că majoritatea studenţilor sunt bărbaţi, tulceanca a arătat că o femeie poate deveni un inginer mai bun decâ

Tânăra s-a făcut remarcată încă din liceu, după ce şi-a descoperit înclinaţia către domeniul tehnic.
Am absolvit Colegiul Tehnic Henri Coandă din Tulcea. Eu am vrut să dau la Economic, dar s-au făcut repartizări pe calculator. La început nu mi-a plăcut, m-au speriat materiile. Nu înţelegeam nimic. Dar după patru ani, a început să îmi placă şi să mă descurc. În clasa a XII-a am avut cea mai mare medie din clasă"povesteşte Elena Berechet.

După terminarea liceului , tulceanca s-a orientat tot către un domeniu tehnic, chiar dacă ar fi putut studia şi în alte domenii.

Cochetam cu ideea de a fi inginer mecanic, însă mi-ar fi plăcut mult şi protecţia mediului în industrie, dar, după examenul de absolvire a liceului, am urmat tot o specializare tehnică. A fost practic o continuare a studiilor din liceu, ceea ce a reprezentat şi principalul meu atuu", afirmă tânăra.

După practică, a vrut să renunţe

Chiar dacă la cursuri reuşea mereu să obţină notele cele mai mari, după prima practică, Elena a vrut să renunţe la studii.

În primul an de practică, în ArcelorMital, am văzut toate operaţiunile pe care le învăţam la liceu. Atunci a fost punctul culminant, când am crezut că o să abandonez cursurile, convinsă că nu-mi place deloc ceea ce urma să fac. În anul doi, m-am înscris la modulul pedagogic în speranţa că aşa măcar voi ajunge să predau, nu să muncesc în hale, în condiţii foarte grele", dezvăluie Elena Berechet.
Cu timpul, tânăra a început să descopere şi partea frumoasă a meseriei de inginer mecanic, iar în anul doi a luat bursă de studiu.
Cu cât aprofundam cunoştinţele, cu atât reuşeam să înţeleg şi mai bine disciplinele astfel încât pentru mine totul era din ce în ce mai uşor.
Trebuie să recunosc că a fost multă muncă şi multe nopţi nedormite, dar în anul doi de facultate, am reuşit să obţin bursă de studiu
", precizează studenta.

Câştigă deja 900 pe lună

Performanţele au început să apară în anul trei de studiu când i s-a oferit o bursă de la Şantierul Naval din Tulcea. După absolvire, şantierul îi va asigura viitoarei inginere un loc de muncă.

Tot în anul trei, ca urmare a rezultatelor bune, am primit şi distincţia <<Cheia facultăţii de Mecanică, specialiarea inginerie mecanică>>, fiind şefă de promoţie", spune tânăra.

Anul acesta, Elena Berechet a fost nominalizată la categoria „Cei mai buni 15 studenţi ai Universității Dunărea de Jos din Galaţi", ea reprezentând Facultatea de Mecanică şi a primit o bursă de merit. Acum câştigă 900 de lei.
Deși media mea a fost 9,71, pot spune că nu este deloc uşor să ai această notă într-o facultate unde majoritatea sunt băieți, mult mai familiarizați cu domeniul pe care îl studiem. Lucrăm cu programe destul de grele precum Autocad, Cosmos", explică tulceanca.


Profil
Data naşterii: 30 octombrie 1987, Tulcea
Studii: Facultatea de Mecanică, specializarea de Inginerie mecanică
Starea civilă: necăsătorită

Ce-i place
Îmi plac provocările şi de aceea atunci când încep ceva, de obicei, nu renunţ până nu obţin rezultatul dorit. Îmi place să fiu înconjurată de oameni buni. Mai bine am mai puţini prieteni adevăraţi, decât mulţi pe care nu te poţi baza. În timpul liber, îmi place să joc şah sau să citesc.


Ce nu-i place
Nu-mi place să pierd, de aceea, duc orice luptă până la capăt. Nu suport să ţipe cineva la mine, motiv pentru care trebuie să am în jur oameni înţelepţi şi cu care aă pot comunica uşor. Nu-mi place să fiu presată, am propriul meu program pe care îl respect.

Întrebări şi răspunsuri

Care este primul lucru pe care îl vei face după absolvire?
Plec într-o vacanţă de cel puţin câteva zile. După care prioritară va fi preluarea locului de muncă, la Şantierul Naval din Tulcea.

Crezi că este greu să îţi găseşti un job în România?

Nu asta e greu, ci găsirea unui loc de muncă bine plătit.

Nu ţi-ar plăcea mai mult să rămâi în Galaţi, după terminarea facultăţii?

Ba da. Este un oraş care îţi oferă mai multe posibilităţi în comparaţie cu Tulcea. Sigur cel din urmă este oraşul meu natal şi îmi place că este liniştit, potrivit pentru întemeierea unei familii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite