A început scandalul apei calde la Galaţi. Electrocentrale a oprit furnizarea către oraş începând din 31 august

A început scandalul apei calde la Galaţi. Electrocentrale a oprit furnizarea către oraş începând din 31 august

Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale FOTO Sinan Mustafa/facebook

Anunţul a fost făcut de Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale SA Galaţi, care s-a arătat foarte supărat că în şedinţa de Consiliul Local din 31 august 2016 nu s-a luat în discuţie, aşa cum era pe ordinea de zi, planul de furnizare a apei calde pentru perioada ce urmează.

UPDATE, ora 19,00: Calorgal confirmă sistarea pe termen nedefinit a apei calde

Într-un comunicat remis presei în seara zilei de 31 august, Calorgal SA (distribuitorul de apă caldă din Galaţi) confimă că oraşul rămâne fără apă caldă:

„CET Galaţi a transmis Calorgal o notă telefonică prin care anunţă sistarea agentului termic, ca urmare a neplăţii în avans a contravalorii consumurilor pentru luna septembrie, a cărei aprobare nu a fost luată în discuţie în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Galaţi, desfăşurată în această după amiază.

Manevrele de sistare vor fi derulate în această noapte, începând cu ora 22.30.

Calorgal va închide punctele termice, succesiv, pe parcursul nopţii, pe măsură ce parametrii agentului termic disponibil în reţea vor scădea sub valorile necesare funcţionării.

Ne cerem scuze gălăţenilor afectaţi de situaţia creată. Asigurăm clienţii că, deîndată ce Consiliul Local va debloca fondurile necesare, împreună cu partenerii contractuali, vom reîncepe furnizarea de apă caldă în reţea”.


Oraşul Galaţi stă pe un adevărat butoi de pulbere după ce, miercuri, 31 august 2016, administratorul special al Electrocentrale SA, constănţeanul Sinan Mustafa, a anunţat că va sista furnizarea de apă caldă către toţi clienţii, cu începere de la ora 22,30.

Sinan Mustafa îşi motivează decizia prin aceea că, în şedinţa de CL din 31 august, consilierii locali ar fi arătat o indiferenţă totală faţă de chestiunea furnizării apei calde şi faţă de înţelegerile stabilite zilele trecute între Electrocentrale şi municipalitate.

Iată în continuare mesajul postat de Mustafa, miercuri după-amiază, pe pagina lui de facebook.

„Sunt extrem de surprins sa aflu ca in sedinta Consiliului Local de astazi NU s-a votat sau NU s-a luat in discutie prelungirea implementarii solutiei de furnizare a apei calde pe mai departe.

Sunt si mai derutat pentru ca acest lucru vine exact in saptamana in care, dupa o luna de negocieri dure cu creditorul majoritar-Romgaz- obtinusem aprobarea strategiei de functionare in sezonul rece.
In aceste conditii, ne vedem obligati ca incepand cu orele 22:30 sa demaram procedurile de sistare a furnizarii agentului termic. 

Sper, asa cum am inteles, ca in viitoarea sedinta a Consiliului Local ce va fi organizata de indata, sa fie reconsiderata aceasta pozitie”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: