Efectele izolării. Un pneumolog din Galaţi spune că numeroşi pacienţi obosesc foarte repede: aşa apar foarte multe boli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa arhivă
Sursa arhivă

Sorin Bivolaru, medic pneumolog la Spitalul Militar din Galaţi, a realizat că în urma izolării provocate de pandemie numeroşi pacienţi sunt decondiţionaţi fizic. Lipsa mişcării fizice poate provoca numeroase boli, susţine doctorul.

Reducerea activităţii fizice şi surplusul de kilograme i-au afectat pe numeroşi gălăţeni care au venit la medic susţinând că obosesc foarte repede şi nu mai pot face activităţile fizice pe care le făceau în trecut.

Pacienţii au fost văzuţi de medici cardiologi şi pneumologi care nu au descoperit boli potrivite simptomatologiei existente. 

„În ultimele luni am consultat foarte mulţi pacienţi care reclamau faptul că <obosesc foarte repede> sau <nu mai pot să fac activităţile fizice pe care le făceam înainte>. Majoritatea dintre pacienţi veneau la pneumolog după ce făcuseră în prealabil o vizită şi la cardiolog, ocazie în care nu s-au găsit elemente sugestive pentru boală cardiacă care sa justifice simptomatologia reclamată de pacient. După investigaţii pneumologice, la majoritatea pacienţilor nu s-au identificat elemente sugestive pentru boală pulmonară”, a povestit Bivolaru pe Facebook.

Explicaţia este simplă, susţine medicul Sorin Bivolaru.

„Am trecut de ceva vreme pragul de un an de la debutul pandemiei de COVID19, timp în care majoritatea dintre noi ne-am redus foarte mult activităţile fizice. Odată cu reducerea activităţilor fizice, surplusul de kilograme şi-a făcut apariţia, iar odată cu ele, comoditatea a pus stăpânire pe fizicul şi psihicul nostru.În traducere liberă, după munca de acasă, limitarea activităţilor fizice, mulţi dintre cei care se prezintă la medic pentru acuzele de mai sus, sunt DECONDIŢIONAŢI FIZIC. PUNCT”, a explicat medicul gălăţean.

Pacienţii aflaţi în această situaţie nu sunt bolnavi, însă medicii atrag atenţia că lipsa mişcării fizice poate provoca numeroase boli.

„Asta nu înseamnă ca sunt bolnavi, ci că sistemul lor muscular şi-a pierdut tonusul pe fondul reducerii activităţilor fizice. Mai adăugaţi la scăderea tonusului musculat şi kilogramele acumulate pe parcursul ultimului an de pandemie.Lipsa de activitatea fizică în sine poate să determine apariţia multor boli. Asta ca să fie clar pentru toată lumea”, a precizat dr. Sorin Bivolaru.

Vă recomandăm şi:

Medicina manuală practicată de o familie cu tradiţie. Terapeut: „Suntem făcuţi să ne mişcăm, articulaţiile sunt concepute pentru mobilitate“ VIDEO

Medic, despre efectele COVID-19: Un pacient a sughiţat o săptămână, 24 din 24 de ore. Nu se putea linişti VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite