Drama lui Cristi „Veselie”: la patru ani se chinuie să învingă cancerul la maxilar

Drama lui Cristi „Veselie”: la patru ani se chinuie să învingă cancerul la maxilar

Cristi „Veselie” alături de mama sa. Foto: Adevărul

La vârsta de un an, mama l-a dus la stomatolog pentru că îi ieşiseră câţiva dinţişori negri, dar medicii nu au luat în serios situaţia. De atunci, Cristi a fentat cancerul de mai multe ori, chiar dacă se extinsese până la urechi. Copilul are nevoie de un consult de specialitate în străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristi Veselie i se spune, este un copil de numai patru ani, a cărui problemă este destul de gravă. Este suferind de o forma de cancer la maxilar, care s-a extins la urechi, fiind la a treia recidiva. Primele semne au apărut la vârsta de un an, atunci când bebeluşului i-a ieşit un dinţişor negru. La stomatolog, mamei copilului i s-a spus să stea liniştită că totul este ok, doar că mama nu stat deloc liniştită şi a mers mai departe cu investigaţiile. Atunci a aflat că micuţul avea o formă rară de cancer care se numeşte histiocitoză. A efectuat multe şedinţe de chimioterapie, două operaţii şi se pregăteşte pentru o a treia intervenţie. 

 
„Sperăm noi să nu existe o a treia intervenţie. Este o problemă deoarece i s-au găsit celule canceroase în lichidul creierului şi sperăm cu toţii să nu se formeze o tumoră. A avut iniţial la maxilar, apoi la ureche şi prin tratament şi chimioterapie a reuşit să scape. Dar are prea multe şedinţe şi corpul lui nu mai suportă. Pe 8 iunie va merge la un control”, ne explică Alex Nistor, un tânăr care s-a implicat în organizarea unor campanii de ajutorare a copilului.
 
Cristi este un copil puternic, a demonstrat că se poate lupta cu această problemă, însă are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Provine dintr-o familie tânără de agricultori/legumicultori care trăiesc strict din agricultura de subzistenţă. O spune şi Dana Hâncu, o altă tânără care s-a implicat în campania de ajutorare a lui Cristi.
 

 
„Azi m-am întâlnit cu Cristi Popa sau Cristi "Veselie", cum îi spun mulţi. Are patru ani, din care trei i-a petrecut prin Fundeni şi alte clinici. Am mers azi să-l întâlnesc pentru a vedea cu ce îl pot ajuta eu pe el. Nu mi-a trecut prin minte că întâlnirea era menită pentru a ma ajuta el pe mine. Da, un copil de patru ani de la care am învăţat că nimic nu e prea greu, că viaţa trebuie privită zâmbind. Chipul lui nu arată durere sau furie, ci bucurie! Bucuria vieţii. Sunt sigură că pe data de 9 iunie se va întoarce de la Fundeni cu un rezultat favorabil vieţii. Mama lui este o femeie fantastică, un om care ia lucrurile aşa cum sunt (de cele mai multe ori!)”, mărturiseşte Dana Hâncu. 

Clinica privată, o soluţie mai bună?
 
Cei implicaţi în ajutorarea lui Cristi se gândesc chiar ca în cazul în care rezultatele de la controlul din 8 iunie nu vor fi convingătoare, să apeleze la serviciile unei clinici private din străinătate.
 
 
„Noi am discutat despre a-l ajuta să meargă la clinica Graal sau o altă clinică oncologică privată, unde totul se plăteşte. Ne-am gândit că şi alte păreri ale medicilor ar fi binevenite. Am auzit că există 2-3 clinici de genul acesta la Bucureşti, dar ar mai fi şi două clinici în Austria unde l-am putea duce la analize”, ne explică Alex Nistor.
 
Până atunci, la Căminul Cultural din Pechea se va organiza, pe 5 iunie, un eveniment caritabil, la care vor participa şi artişti de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi. S-au vândut deja invitaţii, contra modestei sume de 5 lei.
 
„Vă daţi seama că nu s-au strâns foarte mulţi bani. Ne gândim să mai cumpărăm noi câteva invitaţii pe care să le dăm copiilor care chiar nu-şi permit, dar care-şi doresc să ajungă la acest spectacol”, mai spune Alex Nistor.

Contul în care puteţi dona către familie RO93RNCB0707142584150001. Banca BCR. Titular: Popa Nela (mama lui Cristi „Veselie”).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările