Dragostea contraatacă în mod tradiţional. Dragobete cu intrare liberă, joi, la Centrul Cultural Dunărea de Jos

Dragostea contraatacă în mod tradiţional. Dragobete cu intrare liberă, joi, la Centrul Cultural Dunărea de Jos

FOTO Arhiva Adevărul

Evenimentul începe la ora 12,00 şi este găzduit de Salonul Artelor din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi. Publicul va putea asista la un interesant amestec dintre un concert popular şi o prelegere despre tradiţii din străbuni.

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” vă invită pe 21 februarie, de la ora 12.00, să  petreceţi tradiţionalul Dragobete (ca un fel de „replică” tradiţională la mult mediatizatul Valentine's Day), sărbătoarea dragostei la români, cu cântec şi voie bună, în stil autentic românesc.

Specialiştii din cadrul Serviciului Cercetare şi Valorificare a Creaţiei şi Tradiţiei Populare vă vor dezvălui cât mai multe despre cântecul de dragoste,  despre obiceiurile  ce însoţeau această zi şi despre felul în care se pregăteau odinioară tinerii pentru căsătorie. 

Cu acelaşi prilej va putea fi vizionat şi un film despre tradiţiile străvechi, dar poate fi admirată şi o expoziţie de ştergare specifice sudului Moldovei.

Cei prezenţi la eveniment vor avea parte de un spectacol  de muzică populară, susţinut de Ansamblul Folcloric ,,Doina Covurluiului” şi la final, vor putea cânta împreună cu profesioniştii instituţiei noastre câteva cunoscute cântece de dragoste. 

Soliştii invitaţi sunt: Marieta Ion, Mandola Munteanu, Aurică Totolici, Nicoalae Alexe, Lucian Vintilescu şi Ştefan Negură. Evenimentul va avea loc la Centrului Cultural din str. Domnească nr. 61,  în  Salonul Artelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: