Dragnea, reclamat că pune în pericol siguranţa naţională. „Am coborât de la «golanii» lui Iliescu la  «bătăuşii, drogaţii şi securiştii» lui Dragnea“

Dragnea, reclamat că pune în pericol siguranţa naţională. „Am coborât de la «golanii» lui Iliescu la  «bătăuşii, drogaţii şi securiştii» lui Dragnea“

Cătălin Cristache FOTO Costel Crângan

Liderul PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, a depus, marţi, 14 mai 2019, o plângere penală împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru infracţiunea de „comunicare de informaţii false“, prevăzută de articolul 404 din Codul Penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit documentului înaintat de deputatului PMP la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ)şi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi, „prin acţiunile sale, preşedintele Camerei Deputaţilor a purces nu numai la defăimarea şi calomnierea oamenilor de bună-credinţă care au protestat în mod paşnic împotriva unui partid politic, conform drepturilor consfinţite de Constituţie, ci şi la alimentarea unui climat de tensiune socială de natură să afecteze siguranţa naţională, instigând, practic, la comiterea de violenţe”.

„Galaţiul este un judeţ condus de 30 de ani de PSD-işti. În frunte cu Dan Nica şi Viorel Ştefan, PSD şi-a bătut joc de Galaţi, transformându-l într-una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene. Există o strategie programatică a acestui partid de a-i ţine pe oameni săraci şi dependenţi, pentru a le obţine într-un final voturile. Acum, Liviu Dragnea nu vrea să ne mai lase nici măcar să protestăm la adresa unei Puteri abuzive, minţind cu bună ştiinţă despre cele întâmplate la Galaţi. În mod simbolic, ca participant la protestul anti-PSD de la Galaţi, am depus această plângere penală pentru a-i da ocazia lui Dragnea să dovedească faptul că eram bătăuşi înarmaţi, drogaţi şi mobilizaţi de SRI. Prin afirmaţiile sale mincinoase şi având în vedere statul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a afectat siguranţa naţională, încercând să alimenteze conflictul social”, a declarat deputatul Cătălin Cristache.

Acesta a mai precizat că demersul său vine după ce în emisiuni din zile succesive, la posturile TV Antena3 şi RomâniaTv, Liviu Dragnea a afirmat despre protestatarii de la Galaţi şi Iaşi că ar fi fost „bătăuşi”, „drogaţi”, „securişti”, „oameni aflaţi la ordinul SRI”, „oameni care se comportă precum cămăşile negre fasciste” etc. 

Deputatul a mai apreciat că „genul acesta de limbaj venit dinspre a treia persoană în statul român, preşedintele Camerei Deputaţilor, denotă iresponsabilitate, afectând climatul social şi încălcând dispoziţiile legale în vigoare”. 

În sprijinul acuzaţiei sale, deputatul Cristache a declarat că va depune la dosarul penal care se va forma cu acest prilej, ca probe, înregistrările emisiunilor TV în care Liviu Dragnea a făcut respectivele afirmaţii.

„Nu pot să accept faptul că oameni de bună-credinţă, a căror singură «vină» este că îşi iubesc ţara, judeţul şi oraşul sunt terfeliţi în felul acesta de un om politic iresponsabil, care pare că îşi doreşte să curgă sânge în România, în speranţa că, din acest haos generat, va mai putea supravieţui politic. Ceea ce face Liviu Dragnea, de la înălţimea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, arată disponibilitatea acestuia de a da foc ţării. Niciun om politic, indiferent  pe ce funcţie s-a cocoţat, nu şi-a permis să vorbească aşa despre români. Am coborât de la «golanii» lui Iliescu din Piaţa Universităţii la  «bătăuşii, drogaţii şi securiştii» lui Dragnea. Este o coborâre din purgatoriu în infern pe care numai PSD putea să o ofere României europene”, a afirmat deputatul Cristache.

Menţionăm că articolul 404 din Codul Penal este cel care defineşte şi reglementează infracţiunea de „comunicare de informaţii false”. Conform amintitei prevederi, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

„Eu nu doresc ca Liviu Dragnea să ajungă la puşcărie în urma plângerii mele penale. Face paşi grăbiţi pe această direcţie şi fără ajutorul meu. Prin această plângere, vreau să le iau apărarea gălăţenilor mei demni şi cinstiţi, care au înţeles pericolul uriaş în care se află România şi au decis să-şi facă auzite vocile. Sunt extrem de mândru de gălăţeni şi le sunt profund recunoscător pentru ceea ce au făcut sâmbătă, 11 mai”, a mai spus deputatul Cătălin Cristache.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: