Dr. Moroşanu, medic diabetolog-nutriţionist: „Sărbătorile au devenit un prilej de îndopare şi beţie la noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, zeci de gălăţeni ajung la spital după ce mănâncă sau consumă alcool la masa de Paşte. Medicii recomandă cumpatare şi evitarea exceselor alimentare în această perioadă.

Trecerea de la post la alimentaţia normală reprezintă un moment destul de delicat în ceea ce priveşte sănătatea gălăţenilor. Astfel, cei care au probleme digestive şi care uită să se mai ridice de la masă sunt cei mai expuşi riscului de îmbolnăvire.


Medicii nutriţionişit gălăţeni recomandă oamenilor să-şi cumpăre carnea din locurile autorizate sanitar, pentru că animalul care nu este verificat de medicii veterinari poate transmite diverse boli.


"Masa de Paşte nu trebuie să fie bogată în grăsimi. Oamenii să nu exagereze cu alimentele grele cum ar fi carnea de miel şi ouăle, în special cei care au ţinut Post", a spus medicul Magdalena Moroşanu, medic diabetolog-nutriţionis.


Totodată, consumul exagerat de alcool este un alt factor negative al sărbătorilor.


"De asemenea, să nu abuzeze de băuturile alcoolice, pentru că o masă bogată, însoţită de consumul de alcool, poate provoca o pancreatită acută cu urmări extrem de severe. Sărbătorile au devenit un prilej de îndopae cu mâncare şi beţie. Oamenii trebuie să fie grijulii dacă nu vor să-şi petreacă zilele libere în spital", mai spune Dr. Moroşanu.


Şi dacă tot ne aflăm în toiul primăverii, medicii recomandă consumul de salate.


"Trebuie să mâncăm salată alături de toate felurile de mancare care permit această asociere", mai spune dr. Moroşanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite