Două străzi importante din Galaţi, modernizate din bani europeni. În ce constau lucrările şi cât va costa totul

Două străzi importante din Galaţi, modernizate din bani europeni. În ce constau lucrările şi cât va costa totul

Imagine de la semnarea contractului de finanţare FOTO PMG

Contractul de finanţare a fost semnat marţi, 23 aprilie 2019, de către primarul Galaţiului. Lucrarea complexă (se refac linii de tramvai, carosabilul, dar şi trotuarele) va fi gata în octombrie 2020, licitaţia fiind câştigată de o asociere formată din cinci firme.

Veşti bune pentru cei care locuiesc în cartierele Siderurgiştilor şi IC Frimu. Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat, marţi, contractul de finanţare cu fonduri europene pentru obiectul „Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918”, un proiect major de investiţii, a cărui valoare este de 104,4 milioane de lei (circa 22 de milioane de euro), din care valoarea totală eligibilă se ridică la 89,6 milioane de lei, iar valoarea neeligibilă la 14,74 milioane de lei.

Proiectul prevede reabilitarea carosabilului (32.000 de metri pătraţi), reabilitarea trotuarelor (20.480 de metri pătraţi), realizarea de piste pentru biciclete (7.680 metri pătraţi), reabilitarea liniilor de tramvai (4,74 km), reabilitarea şi modernizarea a 18 staţii de călători. În plus, vor fi plantaţi arbori şi arbuşti şi vor fi amenajate spaţii verzi.

Amplul proiect de infrastructură vizează şi modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a reţelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv) şi înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare.

„Este pentru prima dată când cele două străzi vor fi modernizate şi pentru prima dată când municipalitatea investeşte pentru înlocuirea liniilor de tramvai şi modernizarea căilor de rulare. Una dintre priorităţile noastre este atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului. Obiectivul este de a nu rata nicio axă de finanţare şi a atrage cât mai mulţi bani europeni. Primăria a depus proiecte cu fonduri europene de peste 1,4 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro) pentru obiective de investiţii în toate domeniile”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Vă reamintim că achiziţia publică având ca obiect „Modernizare linii de tramvai şi carosabil strada Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918” s-a încheiat. 

Oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL cu o propunere financiară de 82.2 milioane de lei (fără TVA) - adică 97,8 milioane de lei cu tot cu taza amintită - din care valoarea serviciilor de proiectare este de 3,9 milioane lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor de executat este de 78,3 milioane lei (fără TVA).

Sunt prevăzute două luni pentru servicii de proiectare (în curs) şi 16 luni pentru execuţia lucrărilor, ceea ce înseamnă că totul ar trebuie să fie gata cam în octombrie 2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: