Două femei din Galaţi au murit în urma carnagiului de la Buzău. Patru dintre cei 16 oameni din microbuzul spulberat de un tren au decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzul făcut praf de tren, la Buzău FOTO Iulian Bunilă
Microbuzul făcut praf de tren, la Buzău FOTO Iulian Bunilă

Prima dintre victimele de la Galaţi, o femeie de 68 de ani, a murit pe loc. Cea de-a doua, o tânără de 24 de ani, a murit marţi dimineaţă la spitalul din Buzău. Tragicul accident s-a produs luni seară, în zona localităţii Bâlhacu (Buzău). Cei 16 pasageri veneau din Germania şi urmau să ajungă la Brăila, Galaţi şi Focşani.

O tânără de 24 de ani, din Galaţi, rănită în accidentul de luni seară din judeţul Buzău, unde un microbuz plin cu oameni a fost lovit de un tren Interregio, a murit la spital, marţi dimineaţă, numărul deceselor ridicându-se astfel la patru. 

În acelaşi accident a mai murit şi o a doua persoană din Galaţi: o femeie de 68 de ani care a decedat pe loc, ca urmare a impactului violent.

VIDEO şi FOTO de la accident AICI

Alte 12 victime sunt încă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Buzău (două fiind în stare critică), având leziuni toracice, craniene şi de membre, iar în cursul zilei unele dintre ele vor fi transferate în secţii ale Spitalului Judeţean Buzău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Adriana Bunilă, la Spitalul Judeţean Buzău au fost aduse, luni seară,13 persoane în urma accidentului de tren din localitatea Bâlhacu.

Trei dintre victime erau în stare critică: şoferul microbuzului, internat la Terapie Intensivă, o femeie aflată în aceeaşi secţie, cu multiple leziuni, şi o altă persoană, care a fost transferată la Neurochirugie la Ploieşti. Marţi, femeia aflată în stare critică la ATI, care avea 24 de ani şi era din Galaţi, a murit.

Victimele veneau din Germania şi fuseseră preluate de un microbuz la Oradea pentru a fi duse acasă, în localităţi din sud-estul ţării. Multe din victime sunt din Galaţi, Vrancea şi Brăila.

Accidentul a avut loc, luni seară, la o trecere la nivel peste calea ferată de pe DN 2, în localitatea Bâlhacu, judeţul Buzău, unde microbuzul a fost lovit de trenul IR 1579 Bucureşti Nord - Galaţi.

Trei persoane - o femeie de 68 de ani din Galaţi şi doi bărbaţi de 24 şi 36 de ani din Vrancea - au murit în urma impactului, iar alte 13 persoane au fost duse la spital.

Iniţial, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţa că şoferul are răni superficiale şi nu a avut nevoie să fie dus la spital.

„Din primele date, accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu semnale acustice şi luminoase şi semibariere pe DN 2B, în afara localităţii Bâlhacu. Impactul s-a produs între un microbuz şi un tren care circula în zonă. Au rezultat 3 persoane decedate şi 13 răniţi grav. Se pare că microbuzul se deplasa din direcţia Oradea către Tişiţa, iar mare parte din pasageri proveneau din localităţi învecinate acestei destinaţii. În momentul accidentului, barierele erau coborâte, iar semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Microbuzul era în cursă, era testat şi deţinea licenţă de transport regulamentar. Continuăm cercetările să vedem în ce condiţii s-a efectuat acest traseu", a declarat şeful Poliţiei Rutiere Buzău, comisarul şef Silviu Dinu.

Totodată, CFR Călători informa că, la trecerea la nivel cu calea ferată între staţiile Cilibia şi C.A Rosetti, un microbuz a fost lovit de trenul IR 1579 Bucureşti Nord - Galaţi.

„Pasagerii şi personalul feroviar din trenul IR 1579 nu s-au aflat în pericol. Imediat după redeschiderea circulaţiei feroviare, pasagerii din trenul IR 1579 vor fi preluaţi de trenul IR 1731. Pasagerii din trenurile afectate de acest incident au fost informaţi asupra cauzelor generatoare", arăta CFR Călători.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite