Două comedii româneşti în weekend la Dramatic:„Salba Dracului” şi „Take, Ianke şi Cadâr”

Două comedii
româneşti în weekend la Dramatic:„Salba Dracului” şi „Take, Ianke şi Cadâr”

Scenă din spectacolul ”Take, Ianke şi Cadâr” Foto: Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”

Îţi place să faci haz de necaz? Vino în weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi şi vei avea parte de o porţie sănătoasă de umor autentic românesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, 8 iunie, la ora 19:00, vezi spectacolul „Salba Dracului”, după textele maestrului Vasile Alecsandri, în regia reputatului Alexandru Dabija. Vei vedea o comedie inteligent construită, ce aduce în discuţie complexul de inferioritate de care suferă românii, în raport cu alte popoare. „Este un spectacol de atitudine. Vorbeşte despre o temă universală, despre o temă foarte veche – ruşinea când aparţii unei civilizaţii extrem de diferite, mai primitivă decât societatea occidentală. Când diferenţele sunt atât de mari, se cultivă o stare a ruşinii, care are ca revers un tip de fudulie şi un tip de revoltă a populaţiei respective: dar ce, noi nu suntem oameni, obiceiurile noastre nu sunt bune?”, declara Alexandru Dabija înainte de premiera din aprilie a spectacolului.

Duminică, 9 iunie, la ora 19:00, te invităm la „Take, Ianke şi Cadâr”, o comedie clasică, pentru întreaga familie, scrisă de Victor Ion Popa şi montată de Eugen Făt. Evreica Ana şi românul Ionel vor să se căsătorească, dar nu primesc binecuvântarea părinţilor, care sunt speriaţi de prejudecăţile etnice.

Biletele la spectacole pot fi achiziţionate de pe site-ul teatrului – bilete.fanitardini.ro sau de la casa de bilete, care are următorul program:

-luni, marţi, miercuri 11:00-19:00

- joi, vineri 10:00-16:00 şi 17:00-19:00

-sâmbătă, duminică 10:00-13:00 şi 17:00-19:00.

Informaţii suplimentare despre achiziţia biletelor pot fi obţinute la 0758-089-994 sau 0758-049-850.

Salba Dracului

Sâmbătă, 8 iunie

Ora 19:00, Sala MareDupă texte de: Vasile Alecsandri

Regia artistică şi scenografia: Alexandru Dabija

Distribuţia: Florin Toma, Petronela Buda, Lucian Pînzaru, Ciprian Braşoveanu, Radu Horghidan, Vlad Ajder, Vlad Volf, Ştefan Forir, Oana Mogoş, Flavia Călin, Elena Anghel, Ionuţ Moldoveanu, Oana Preda, Răzvan Clopoţel

Durata: 1 h 50 min

Take, Ianke şi Cadâr

Duminică, 9 iunie

Ora 19:00

De: Victor Ion Popa

Regia: Eugen Făt

Scenografia: Lăcrămioara Dumitraşcu

Distribuţia: Stelian Stancu, Gabriel Constantinescu, Lucian Pînzaru, Dan Căpăţână, Ciprian Braşoveanu, Cristina Uja-Neagu, Svetlana Friptu

Durata: 2 h 25 min (cu pauză).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările