Dosarul în care fostul deputat Mihail Boldea este acuzat că şi-a folosit secretara ca să scape de sechestru pe bunuri şi bani a fost strămutat

Dosarul în care fostul deputat Mihail Boldea este acuzat că şi-a folosit secretara ca să scape de sechestru pe bunuri şi bani a fost strămutat

Mihail Boldea Foto: Adevărul

Fostul parlamentar Mihail Boldea este judecat alături de fosta sa secretară de la cabinetul parlamentar, Mihaela Barabanciuc, omul de afaceri George Hristu şi firma Geco Clean SRL Şendreni pentru spălare de bani.

În ultimul dosar în care a fost pus sub inculpare fostul deputat Mihail Boldea, DIICOT Galaţi îl acuză că a transferat pe numele secretarei sale, Mihaela Barabanciuc, un imobil şi diverse sume de bani, după ce a aflat că este urmărit penal, iar oamenii legii urmau să pună sechestru pe bunurile sale.   Astfel, Mihail Boldea a transferat 134.000 de euro în mai multe conturi deschise pe numele Mihaelei Barabanciuc, dar pe care fostul parlamentar avea împuternicire.

Procurorii DIICOT susţin că planul era ca banii să fie transferaţi într-un alt cont, dar fosta secretară a fost chemată la audieri la DIICOT Galaţi şi nu s-a mai putut prezenta la bancă pentru a încheia tranzacţia. În acelaşi scop, fostul deputat ar fi încheiat cu Mihaela Barabanciuc un contract de vânzare-cumpărare pentru un apartament din Galaţi, preţul acestuia fiind stabilit la 110.000 de lei.

În faţa notarului fosta secretară a lui Boldea a declarat că primise banii înainte de încheierea tranzacţiei, însă procurorii DIICOT susţin că acest lucru s-a întâmplat după ce s-a aflat că fostul parlamentar este urmărit penal. Ulterior, Mihaela Barabanciuc a recunoscut că s-a implicat în toate aceste tranzacţii pentru a-l ajuta pe fostul deputat  să îşi pună la adăpost bunurile şi banii de sechestru.

Firma pusă sub acuzare a intrat în insolvenţă

Şi omul de afaceri George Hristu şi-a dat mâna cu Mihail Boldea pentru înfiinţarea unei firme, SC Geco Clean SRL, dar de administrarea firmei s-a ocupat doar fostul parlamentar şi alte persoane. Procurorii DIICOT susţin că firma amintită a fost folosită pentru alte afaceri ilegale, ce sunt anchetate acum. În schimb, George Hristu a fost de acord să primească 536.000 de lei prin mai multe tranzacţii bancare, o parte din bani fiind transferaţi de Boldea chiar în ziua în care s-a început urmărirea penală împotriva sa.

George Hristu a acceptat să doneze ca împuternicit, în numele lui Mihail Boldea, două imobile către Gheorghe Boldea, tatăl fostului deputat, fiind vorba de o casă pe strada Arcaşilor şi un apartament în cartierul Mazepa din Galaţi. Firma Geco Clean a intrat în insolvenţă, dar instanţa care judecă procesul lui Mihail Boldea a decis să suspende procedura.

DIICOT a pus sechestru pe apartamentul primit de Mihaela Barabanciuc de la fostul deputat, dar şi pe diverse sume de bani din conturile fostei secretare a lui Boldea, ale lui George Hristu şi ale firmei SC Geco Clean SRL. Pe 10 noiembrie, Curtea de Apel Galaţi a trimis dosarul la Curtea de Apel Iaşi, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât strămutarea procesului la instanţa amintită, urmând ca judecătorii ieşeni să pronunţe un prim verdict în acest caz.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: