Dosarul falsificatorilor de carburanţi/ Eliberarea pe cauţiune a fost respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din momentul arestării grupului de traficanţi de carburanţi falsificaţi.
Imagine din momentul arestării grupului de traficanţi de carburanţi falsificaţi.

O gălăţeancă a plătit o cauţiune de 5.000 de lei pentru a ieşi din arest, dar Curtea de Apel a revocat în ultima clipă eliberarea. Dosarul „Nicon" priveşte contrafacerea de produse petroliere, prejudiciul cauzat bugetului de stat ridicându-se la peste 70 de miliarde de lei vechi.

Adriana Iordache a făcut parte din grupul infracţional care a pus pe picioare una din cele mai profitabile afaceri de ţepuire a statului român din ultimii 20 de ani.

Ea a colaborat cu celebrul de acum Petro Nicon, care a înfiinţat societatea Gasequip SRL Galaţi, ce folosea drept paravan pentru afacerile sale clandestine cu combustibil.

Botezarea benzinei

Gruparea cumpăra uleiuri minerale de pe piaţă şi apoi le transforma în benzină şi motorină, pe care le vindeau fără să mai plătească accizele şi celelalte taxe către stat.

După câteva luni de zile petrecute în închisoare, femeia a reuşit să îi convingă pe judecătorii de la Tribunalul Galaţi să o pună în libertate, cu toate că era acuzată de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Instanţa a dispus liberarea provizorie pe cauţiune a inculpatei", ne-a declarat preşedintele Tribunalului Galaţi, judecătoarea Carmen Sandu.

De menţionat este că liberarea pe cauţiune se acordă foarte rar în justiţie, la Galaţi măsura fiind dispusă doar de două ori în cursul anului 2009. Cauţiunea a fost stabilită la 5.000 de lei iar banii au fost plătiţi de o rudă a acesteia, dar Adriana Iordache a rămas a rămas tot după gratii.

Curtea de Apel s-a opus eliberării

Curtea de Apel Galaţi i-a stricat bucuria lui Adriana Iordache şi a revocat imediat măsura luată de Tribunal şi a dispus restituirea banilor.

O cunoştinţă a inculpatei, Caterina Paulevit, a primit înapoi chitanţa originală prin care s-a făcut dovada plăţii cauţiunii de 5.000 de lei", ne-a declarat vicepreşedintele Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea.

Judecătorii au decis astfel ca toată gruparea responsabilă de prejudicierea statului cu peste 70 de miliarde de lei vechi să rămână la răcoare.

Metoda aleasă de Petro Nicon, Valentin Nicon, Dan Marinescu, Florin Simion şi Adriana Iordache a fost pe cât de originală, pe atât de păguboasă pentru bugetul de stat.

Aceştia se foloseau de societăţi fantomă pentru a rula combustibilii obţinuţi din tranformarea uleiurilor minerale, diluanţi şi dizolvanţi, iar dacă erau luaţi la întrebări de organele fiscale, nu exista nici o dovadă care să îi lege de firme.

Gruparea a fost trimisă în judecată pentru spălare de bani şi evaziune fiscală iar pedepsele pot ajunge până la 15 ani.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite