Dosare penale întocmite de poliţiştii de frontieră brăileni pentru braconaj piscicol

Dosare penale întocmite de poliţiştii de frontieră brăileni pentru
braconaj piscicol

Întreaga cantitate de peşte a fost confiscată. Foto: Adevărul

La sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unor acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, patru bărbaţi care pescuiau comercial fără a deţine autorizaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 25 aprilie, poliţiştii de frontieră brăileni au prins un bărbat de 47 de ani, în zona kilometrului 10, braţ Vâlciu al fluviului Dunărea, care avea asupra sa o plasă de pescuit de tip monofilament cu care intenţiona să desfăşoare activităţi de pescuit comercial neautorizat.
Pe numele bărbatului poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament. 

A doua zi, poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au depistat şi reţinut în zona kilometrului fluvial 203 al fluviului Dunărea, două persoane de sex masculin, care pescuiau comercial cu ajutorul unei plase de pescuit tip prostovol cu care au capturat cantitatea de 10 kilograme de peşte din specia crap.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţenii români Nelu P. în vârstă de 42 ani şi Costica B. în vârstă de 48 ani. Cantitatea de peşte în valoare de 140 lei a fost predată unei unităţi de profil spre valorificare, iar pe numele persoanelor poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea la pescuit de către persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor sau altor unelte de pescuit comercial şi pescuitul comercial în habitatele piscicole.naturale, prin orice metode şi mijloace al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: