Dosar de evaziune cu un prejudiciu impresionant, de 2,7 milioane de euro, rejudecat la cererea procurorilor anticorupţie

Dosar de evaziune cu un prejudiciu impresionant, de 2,7 milioane de euro, rejudecat la cererea procurorilor anticorupţie

Judecătorii au eliminat plata penalităţilor din decizia de condamnare Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi a dispus, pe 29 noiembrie, rejudecarea procesului penal în care a fost pus sub acuzare Florin Sorin Şotri, administrator al S.C. Spectra Energy SRL Galaţi, care este suspectat de comiterea a două infracţiuni de evaziune fiscală.

Ştiri pe aceeaşi temă

În prima instanţă, Tribunalul Galaţi, îl condamnase pe Florin Sorin Şotri, administrator la SC Spectra Energy SRL Galaţi, la trei ani de închisoare cu suspendare, o pedeapsă apreciată ca fiind mult prea mică de procurorii anticorupţie, în condiţiile în care acesta era acuzat de o evaziune fiscală de 2,7 milioane de euro.

Omul de afaceri îşi făcuse un obicei din a nu înregistra în contabilitate activităţile comerciale ale firmei pe care o conducea. De asemenea, procurorii anticorupţie au stabilit că, în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Florin Sorin Şotri, în calitate de asociat şi administrator la SC Spectra Energy SRL Galaţi, a înregistrat 13 facturi fiscale în evidenţa contabilă emise de mai multe societăţi comerciale, care nu exprimă operaţiuni comerciale reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 5.578.957,98 lei, la care se adaugă penalităţi de întârziere de 6 milioane de lei.

Pe 1 iulie 2014, Tribunalul Galaţi – Secţia Civilă a dispus închiderea procedurii falimentului la S.C. Spectra Energy S.R.L. Galaţi şi radierea acesteia din Registrul Comerţului. În urma primul proces, Florin Sorin Şotri a fost obligat să returneze doar 1,3 milioane de euro, fiind eliminată plata penalităţilor de întârziere, acesta fiind un alt motiv de nemulţumire al procurorilor anticorupţie gălăţeni. Pe 29 noiembrie, Curtea de Apel Galaţi a dispus ca procesul să fie rejudecat de prima instanţă.

citeste totul despre: