Dorel loveşte din nou: gropi din asfalt vopsite în loc să fie astupate

Dorel loveşte din nou: gropi din asfalt vopsite în loc să fie astupate

Gropile vopsite de la Galaţi FOTO Costel Crângan

Într-o intersecţie importantă din Galaţi s-au revopsit trecerile de pietoni, lucru de admirat, căci de-abia se mai vedeau. Problema este că lucrarea s-a făcut fără ca gropile din carosabil să fie astupate, aşa că au fost pur şi simplu vopsite şi ele.

Situaţie care stârneşte râsul, dar şi îngrijorarea, la Galaţi. Campania de refacere a marcajelor pietonale din oraş, deşi este cât se poate de necesară (dat fiind că zebrele arată jalnic), s-a dovedit în final doar o acţiune de tip Dorel, eroul şantierist al României.

Într-o intersecţie importantă din oraş, zebra a fost revopsită cu abnegaţie, deşi în mijlocul ei tronează o ditamai groapa în asfalt. Groapa, după o logică de copil de grădiniţă,  ar fi trebui să fie astupată în prealabil, însă străluceşte acum în soare de cât de albă şi de curată este.

Chestionat de reporterul „Adevărul”, muncitorul care muta de colo-colo „popicii” de avertizare a şoferilor (muncitorii cu bidineaua erau deja plecaţi) a preferat să dea bir cu fugiţii şi el, printre blocuri, nu înainte de a mormăi printre dinţi că ei nu se ocupă de gropi, ci au fost puşi de şefi să dea cu vopsea, ceea ce au şi făcut.

Evident, atunci când vor apărea la faţa locului (dacă vor apărea) cei puşi de şefi să astupe gropile, albul imaculat va dispărea, iar toată munca lui Dorel cu bidineaua se va duce pe Apa Sâmbetei, la fel ca şi banii publici cheltuiţi pe lucrare.

Conducerea Primăriei Galaţi ne-a informat că se vor face verificări pentru a identifica persoana responsabilă de „planificarea ştiinţifică” a muncii, care va fi propusă pentru sancţionare.

Interesant este că incidentul de faţă vine după ce un alt Dorel de la Primărie a decis, în luna aprilie, să scape printr-o metodă cu totul năstruşnică de trecerile de pietoni desfiinţate: a pus ca asfaltul să fie frezat, creându-se astfel o mulţime de denivelări care au stârnit furia şoferilor.

De asemenea, în toamna trecută, un autocar plin cu turişti s-a scufundat la propriu în carosabil după ce muncitorii unei firme contractate de Primărie au asfaltat strada fără să compacteze pământul pe care l-au pus în şanţul pe care tot ei îl săpaseră.

FOTO Grupul Şoferilor din Galaţi

Un alt caz similar s-a petrecut în 2014 pe drumul naţional DN 26 (Galaţi-Oancea-Huşi-Vaslui-Iaşi), atunci când CNADNR a cheltuit câteva sute de mii de euro pentru a reface linia dintre sensuri de mers, deşi şoseaua era plină de gropi, ca după bombardament. 


FOTO: Arhiva Adevărul

Şi în cazul menţionat, gropile au fost vopsite de la un capăt la altul, spre amuzamentul, dar şi spre revolta plătitorilor de impozite şi taxe.

CITEŞTE ŞI:

Autocar scufundat în drumul proaspăt asfaltat în batjocură. Şirul loviturilor aplicate de Dorel în câteva zile la Galaţi

Cum a tocat 800.000 de euro fostul ministru Elena Udrea pentru un port de ambarcaţiuni la care acostează şapte bărci private FOTO

„România lucrului prost făcut“, o nouă campanie Adevărul: parc în pustiu, la 2 kilometri de sat VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările