Donaţie substanţială, via Taiwan, de echipamente de protecţie pentru cadrele medicale din Galaţi

Donaţie substanţială, via Taiwan, de echipamente de protecţie pentru cadrele medicale din Galaţi

FOTO Arhivă Adevărul

Echipamentele în valoare totală de aproximativ 40.000 de dolari au fost preluate de Primăria municipiului Galaţi, care le va redistribui în scurt timp la toate unităţile spitaliceşti din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi a primit astăzi din partea Asociaţiei pentru promovarea schimburilor economice şi culturale cu Taiwan „Rota” o donaţie în valoare de 41.750 de dolari (circa 186.000 de lei), constând în echipamente medicale de protecţie. 

Este vorba despre 1.400 de combinezoane, 85.000 bucăţi mănuşi de unică folosinţă, 2.400 de ochelari de protecţie, 8.580 de viziere de protecţie cu vizor fix, 1.380 de viziere cu vizor detaşabil şi 1.200 de vizoare de protecţie.

„E o donaţie extrem de binevenită la nivelul judeţului Galaţi, sunt echipamente atât de necesare în lupta împotriva coronavirusului şi care au cam lipsit în spitalele din România la începutul pandemiei. Vreau să îi mulţumesc domnului preşedinte al asociaţiei, Constantin  Damov, dar şi domnului senator George Dircă şi misiunii economice a Taiwanului la Bratislava care au înlesnit dialogul dintre Primărie şi Rota”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi. 

„Până la sfârşitul săptămânii, aceste echipamente vor ajunge acolo unde este nevoie, în baza necesarului pe care noi l-am cerut de la fiecare spital nu doar din subordinea Primăriei Galaţi, ci de la toate spitalele din judeţ, inclusiv spitalele din Tecuci şi Tg Bujor, pentru că binele primit trebuie să fie împărţit cu ceilalţi”, a adăugat edilul.

Echipamentele vor fi distribuite către Spitalul pentru Copii „Sf. Ioan”, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei”, Spitalul de Boli Infecţioase „Cuvioasa Parascheva”, Spitalul CFR, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire”, Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” şi  Spitalul Tg. Bujor.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările