Doi poliţişti le-au dat suspecţilor numele şi domiciliile martorilor audiaţi în dosarul de fraudare a sistemului de asigurări sociale de sănătate, la Galaţi

Doi poliţişti le-au
dat suspecţilor numele şi domiciliile martorilor audiaţi în dosarul de fraudare
a sistemului de asigurări sociale de sănătate, la Galaţi

Poliţiştii au fost aduşi la audieri cu mandate de aducere Foto: arhivă Adevărul

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, au pus în executare două mandate de aducere ce vizează doi poliţişti, după ce au descoperit că aceştia le furnizaseră persoanelor anchetate într-un dosar penal date cu privire la obiectul cercetărilor, dar şi numele şi domiciliile martorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 1 februarie, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi au pus în executare două mandate de aducere din cele 43 dispuse de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi într-un dosar penal de fraudă informatică şi fals material în înscrisuri oficiale, în legătură cu fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate.

Reamitim că ieri au fost puse în executare 67 mandate de percheziţie de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (I.P.J.) Galaţi şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (B.C.C.O.) Galaţi, percheziţii care au vizat ridicarea de sisteme informatice, documente, bunuri şi alte valori, în vederea probării activităţii infracţionale.

”Cele două mandate de aducere puse în executare de ofiţerii S.JA. Galaţi vizează doi poliţişti bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. Aceştia au furnizat către doi inculpaţi date cu privire la cercetările ce se efectuează în cadrul unui dosar penal, precum şi informaţii cu privire la numele şi domiciliile martorilor ce vor fi audiaţi în cauză”, au declarat reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

Ulterior, folosindu-se de informaţiile primite de la cei doi poliţişti, cele şase persoane cercetate în dosarul de fraudare a sistemului de asigurări de sănătate au intervenit pe lângă martorii audiaţi pentru a-i determina să dea declaraţii mincinoase, în scopul îngreunării cercetărilor. Ofiţerii DGA au beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii de Operaţiuni Speciale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: