Doi foşti jucători de la o echipă din Galaţi au fost suspendaţi din sport pentru suspiciunea de trucare de meciuri

Doi foşti jucători de la o echipă din Galaţi au fost suspendaţi din sport pentru suspiciunea de trucare de meciuri

Cei doi voleibalişti suspectaţi de manipulare de rezultat (marcaţi cu cerc) FOTO gsp.ro

Federaţia Română de Volei a confirmat că Alexandru Muscină şi Alexandru Cerşemba, foşti jucători la Arcada Galaţi (actualmente la CSU Steaua) au fost suspendaţi de federaţia internaţională deoarece au pariat pe un meci din cupele europene al echipei la care evoluau.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numele a doi voleibalişti care au evoluat la Arcada Galaţi (între timp s-au transferat la CSA Steaua) este vehiculat într-un scandal internaţional legat de pariuri şi de trucare de meciuri.

Potrivit gsp.ro, cei doi sportivi - Alexandru Muscină şi Alexandru Cerşemba - ar fi fost detectaţi de Federaţia Internaţională de Volei (FIV)cu ajutorul unui soft oferit de CIO, prin care se creează o alertă atunci când un jucător aflat în baza de date (adică legitimat oficial) face o plată legată de un pariu. Softul identifică pe ce echipă pariază jucătorii şi suma jucată.

Conform anchetei celor de la gsp.ro, jucătorii amintiţi au jucat la pariuri al începutul lui 2017, în luna ianuarie, atunci când echipa la care jucau (Arcada Galaţi - echipă susţinută financiar şi de către Primăria Galaţi, deci din bani pubilci) a avut două meciuri, tur-retur, în cupa CEV Challenge, cu formaţia sârbă Vojvodina Novi Sad.

Pariurile au fost chiar pentru meciul pe care Arcada l-a pierdut în Serbia cu 3-0, motiv pentru care federaţia internaţională a comunicat că există suspiciuni chiar înainte meciului retur, fără a da şi numele suspecţilor.

Ulterior, FIV a comunicat decizia de suspendare şi federaţiei române, lucru confirmat de şeful acesteia. „Am primit luna trecută un document de la federaţia internaţională prin care am fost înştiinţaţi că Alexandru Muscină şi Alexandru Cerşemba pentru joc şi manipulare de rezultat. Mai ştim că decizia definitivă întârzie din cauză că un membru al comisiei, care era din Insulele Caraibe, este dat dispărut în furtuna Irma şi trebuie înlocuit", a declarat ieri, pentru Gazetă, Gheorghe Vişan, preşedintele FR Volei.

Dacă decizia rămâne definitivă, cei doi jucători riscă suspendarea pe viaţă din sport. Deocamdată, nici jucătorii şi nici clubul Arcada nu au formulat un punct de vedere oficial. Este aşteptată şi o reacţie a Primăriei Galaţi, care a alocat sume importante din bugetul public pentru a susţine echipa Arcada şi, implicit, salariile celor doi voleibalişti suspectaţi de trişarea rezultatelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: