Doi copii de gimnaziu au ratat proba de limba română din cauza stării de sănătate

Din motive medicale, doi elevi de gimnaziu au ratat prima probă de limba română din cadrul examenului de admitere care a început astăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

O fetiţă de la o şcoală de gimnaziu din Şendreni a fost internată urgent la Spitalul de Pediatrie din Galaţi după ce a suferit o criză de diabet. Cel de-al doilea este un băiat de la Colegiul Pedagogic, care este acum la un spital din Bucureşti duă ce a suferit un accident la coloană.

Ambii vor susţine examenele în sesiunea specială din 25 mai şi 2 iunie.

Ar mai fi şi cazul unui copil de la Şcoala 12 „Miron Costin" care este examinat de comisie specială deoarece are probleme cu vederea.

6.100 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Galaţi au luat astăzi dimineaţă startul primei probe scrise din cadrul admiterii la liceu, cea de limba şi literatura română.

Profesorii supraveghetori şi cei care vor corecta lucrările au fost aleşi din personalul şcoliilor în care se susţin aceste examene.

Subiectele sunt secrete şi, potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, sunt formulate după modelul evaluărilor internaţionale, sunt formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru evaluarea naţională, sunt de nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute.

Potrivit metodologiei aprobate, în acest an admiterea la liceu se va face ca şi până acum prin repartizare computerizată. Media de admitere la liceu va fi calculată ţinând cont de media de absolvire a gimnaziului, care are o pondere de 50%, media notelor obţinute în clasa a VII-a la tezele cu subiect unic, pondere 25%, şi media notelor obţinute la probele din clasa a VIII-a ce înlocuiesc tezele unice.

Din anul şcolar 2010-2011, media de admitere la liceu se va calcula în funcţie de media de absolvire a gimnaziului, pondere 50%, şi media la probele susţinute în clasa a VIII-a în locul tezelor unice.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările