Documente false depistate la frontiera de Est. Ucraina, un furnizor important de permise auto şi de poliţe RCA măsluite

Documente false depistate la frontiera de Est. Ucraina, un furnizor important de permise auto şi de poliţe RCA măsluite

FOTO Arhiva Adevărul

Poliţiştii de frontieră gălăţeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean ucrainean şi un cetăţean bulgar, care au prezentat la controlul de frontieră documente false. În ultima lună, au fost descoperite pe raza judeţului Galaţi peste 50 de situaţii similare.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, ucraineanul Sergheyi O., în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism marca Honda Civic, înmatriculat în Polonia.

„La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat şi o asigurare internaţională tip “carte verde”, eliberată de o societate de profil din Ucraina. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că poliţa de asigurare nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, aceasta fiind falsă”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Totodată, poliţiştii de frontieră au mai constatat că, pentru autoturismul în cauză nu a fost emisă o poliţă de asigurare tip “carte verde” de societatea menţionată pe document. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta nu ar fi fost autentică. 

În acelaşi punct de trecere a frontierei, câteva ore mai târziu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control,  bulgarul Vasili G., în vârstă de 38 de ani, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, eliberat la data 17.10.2003, valabil pentru categoriile A, B, C.Verificările au scos la iveală faptul că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

„În urma verificărilor efectuate împreună cu autorităţile din Bulgaria, colegii noştri au constatat că persoana în cauză nu are permis de conducere. Bărbatul a declarat că a obţinut permisul de conducere plătind suma de 100 dolari şi nu ştia că documentul nu ar fi fost autentic”, a precizat Poliţia de Frontieră. 

Poliţiştii de frontieră efectuează, în ambele cazuri, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările