Dezinteres din partea autorităţilor. Niciun reprezentant la dezbaterile pe tema dezvoltării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile gălăţene au arătat încă o dată cât de preocupate sunt de soarta municipiului Galaţi. La dezbaterile organizate de arhitecţi în cadrul "Concursului de invenţii urbane Oraşul posibil - episodul Galaţi 2050" nu a participat nici măcar un reprezentant al administraţiei publice.

Expoziţia din cadrul Concursului de invenţii urbane "Oraşul posibil - Galaţi 2050" şi-a închis aseară porţile.

Doar puţin peste 500 de gălăţeni au votat proiectele propuse de arhitecţi pentru dezvoltarea oraşului de la malul Dunării. Potrivit arhitectului Ina Stoian, unul dintre iniţiatorii proiectului, cele nouă proiecte de dezvoltare au înregistrat 1.058 de voturi din partea gălăţenilor participanţi la expoziţie, dar şi vizitatori ai blogului www.plusminusgalati.wordpress.com.

Dintre cele nouă proiecte participante în concurs, unul singur s-a situat în top trei, atât în ceea ce priveşte voturile înregistrate în expoziţie, cât şi cele de pe blog. Este vorba despre proiectul "Profil Galaţi", al arhitecţilor Fleseriu Alexandru şi Peter Eszter, care a strâns 168 de voturi din partea gălăţenilor interesaţi de soarta oraşului de la malul Dunării.

Proiectul propune modernizarea oraşului atât în ceea ce priveşte infrastructura, cât şi zonele de agrement oferite gălăţenilor şi alinierea acestuia în rândul statelor dezvoltate din Uniunea Europeană. Totodată, proiectul propune evenimente de atragere a publicului larg la Galaţi care să genereze profit şi cu ajutorul cărora să fie schimbată percepţia asupra oraşului.

Chiar dacă au promis o colaborare cu arhitecţii, autorităţile gălăţene nu s-au sinchisit să se prezinte la vreuna dintre dezbaterile organizate de arhitecţi.

"Am invitat autorităţile la toate evenimentele, dar nu a venit nimeni. A venit doar domnul viceprimar Ciumacenco la deschiderea expoziţiei. Atât. Nu mai spun şi de lipsa reprezentanţilor din cadrul Serviciului de Urbanism a căror prezenţă era deosebit de importantă. Vom vedea ce vom face pe mai departe. Trebuie să ne gândim. Noi ne dorim să continuăm, dar nu putem fără suportul autorităţilor. I-am sunat zilnic şi ni s-a promis una, dar s-a făcut altceva", ne-a declarat Ina Stoian.

Proiectul arhitecţilor continuă un program demarat la Cluj, în anul 2009, şi care are ca scop conturarea unei reţele de iniţiative în România.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite