Deszăpezirea drumurilor judeţene de la Galaţi, atribuită fără licitaţie. Pe luna decembrie s-au alocat 1,3 milioane de lei

Deszăpezirea drumurilor judeţene de la Galaţi, atribuită fără licitaţie. Pe luna decembrie s-au alocat 1,3 milioane de lei

FOTO Arhiva Adevărul

Negocierea directă a fost declanşată după ce la licitaţiile organizate de Consiliul Judeţean Galaţi nu a fost depusă nicio ofertă. Potrivit conducerii CJ, suma alocată pe luna decembrie nu va fi virată necondiţionat firmei contractante (asocierea dintre Vega 93 şi Lemacons), ci doar corespunzător intervenţiilor făcute (dacă acestea vor fi necesare, evident).

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că a încheiat un acord-cadru pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în această iarnă. 

„Acordul-cadru a fost atribuit prin negociere fără publicare prealabilă către asocierea Lemacons şi Vega 93 SRL. A fost semnat primul contract subsecvent până la 31 decembrie 2017, cu o valoare de 1.131.775 lei, fără TVA (1,3 milioane de lei cu TVA).  În cazul în care nu se va impune acţionarea utilajelor de deszăpezire, se vor plăti doar timpii de aşteptare pe perioada avertizărilor meteo”, a precizat conducerea instituţiei. 

Vor exista cinci baze de deszăpezire la Galaţi, Tecuci, Viile, Cudalbi şi Bereşti. Sunt pregătite de intervenţie 57 de utilaje ( 4 autofreze, 4 autogradere, 12 încărcătoare frontale, 15 buldoexcavatoare, 7  sărăriţe cu lamă, 5 autobasculante cu răspândire manuală, 3 trailere, 7 autoutilitare).

Toate utilajele care vor acţiona pe drumurile judeţene vor fi dotate cu sisteme GPS, astfel încât să poată fi înregistrată cu precizie fiecare operaţiune în care acestea sunt implicate. 

„S-a apelat la soluţia negocierii fără publicare prealabilă deoarece la prima licitaţie pentru contractul de deszăpezire nu s-a prezentat nicio firmă, astfel că procedurile au fost reluate. Cea de-a doua licitaţie are ca termen de evaluare a ofertelor 27 decembrie 2017 şi prevede un acord cadru pe trei ani, cu o valoare de 9.555.165 lei, fără TVA”, a mai precizat CJ Galaţi.  

În cazul în care la cea de-a doua licitaţie va fi desemnat un câştigător, acordul semnat cu Lemacons şi Vega 93 SRL se va încheia. În caz contrar procedurile de licitaţie vor fi reluate, iar conform negocierii cu Lemacons şi Vega 93 SRL va fi semnat un nou contract subsecvent, pentru perioada 1 ianuarie 2018 – 31 martie 2018. Reţeaua de drumuri  judeţene este compusă la Galaţi din 43 de drumuri cu o lungime totală de 790,8 km.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: