13 zile de deszăpezire în Galaţi au costat 3,4 milioane de lei. 800 de kilometri de drumuri judeţene s-au deszăpezit cu 1,5 milioane

13 zile de deszăpezire în Galaţi au costat 3,4 milioane de lei. 800 de kilometri de drumuri judeţene s-au deszăpezit cu 1,5 milioane

În primele zile de după viscol, pe străzile oraşului au fost şi câte 82 de utilaje simultan. Foto: Adevărul

Primarul Galaţiului, Marius Stan spune că diferenţa este că în judeţ au lucrat simultan maxim 15 utilaje, în timp ce în Galaţi au lucrat în acelaşi timp chiar şi câte 82 de utilaje.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cele 13 zile de deszăpezire Primăria municipiului galaţi a cheltuit o grămadă de bani. Vorbim în total de 3,39 milioane de lei, dintre care costurile cu utilajele au fost de 2,33 milioane lei, manopera a costat 144.000 de lei, iar restul a reprezentat costul materialelor antiderapante folosite. În zilele cele mai dense, au fost pe teren chiar şi 82 de utilaje, simultan

„Aveam alocate de la buget doar trei milioane de lei, aşa că diferenţa din fondul de rezervă, generos anul acesta,
în ciuda cheltuielilor de anul trecut, a fost alimentat”, a declarat primarul Marius Stan. 

Interesant este că pentru 800 de kilometri de drumuri judeţene, Consiliul Judeţului a cheltuit, în aceeaşi perioadă, doar 1,5 milioane de lei. 

„Dacă facem o comparaţie că pe drumurile judeţene am găsit 15 utilaje, iar la noi au fost şi 82 de utilaje odată, găsim diferenţa. Număraţi câte utilaje au fost şi veţi găsi diferenţa”, spune primarul.

Activitatea de deszăpezire nu se termină aici. Autorităţile vor pune accentul pe deszăpezirea străzilor din jurul şcolilor, iar apoi vor intra mai serios şi pe străzile secundare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: