Alegeri prezidenţiale 2014. Partidele nu sunt foarte interesate de afişaj. Doar două formaţiuni au cerut avize de la Primăria Galaţi

Alegeri prezidenţiale 2014. Partidele nu sunt foarte interesate de afişaj. Doar două formaţiuni au cerut avize de la Primăria Galaţi

Doar doi candidaţi şi-au pus afişe prin Galaţi. Foto: Adevărul

Primăria municipiului Galaţi atrage atenţia competitorilor din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale 2014 că au obligaţia să respecte legea, hotărârile de Consiliu Local şi dispoziţiile primarului în privinţa afişajului electoral, al adunărilor publice electorale, precum şi a altor acţiuni cu caracter electoral.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi le reaminteşte candidaţilor, partidelor, alianţelor politice şi electorale că au obligaţia legală să obţină aviz pentru publicitatea electorală stradală, în caz contrar fiind pasibili de sancţiuni în conformitate cu legea. Până în acest moment, doar Uniunea Social-Democrată (USD) şi Alianţa Creştin-Liberală (ACL) au solicitat şi obţinut aviz pentru publicitate electorală stradală. Partidul Mişcarea Populară a depus cerere, însă, pentru moment, nu a depus la dosar toate documentele prevăzute de lege pentru avizare.

Pentru buna desfăşurare a campaniei electorale, Primăria municipiului Galaţi a montat în oraş 20 de panouri destinate afişajului electoral. Panourile au fost dispuse pe colegii, în funcţie de dimensiunea acestora. Lista cu amplasamentele panourilor electorale poate fi consultată pe site-ul Primăriei.

Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancţionarea celor aflaţi în abatere. Poliţia Locală este instituţia care va constatata şi sancţiona orice încălcare a legii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările