Decizia companiei de transport public de la Galaţi de a reduce numărul de autobuze de pe trasee, aspru criticată

Decizia companiei de transport public de la Galaţi de a reduce numărul de autobuze de pe trasee, aspru criticată

FOTO Arhiva Adevărul

Anunţul făcut pe pagina de Facebook a companiei a provocat mii de reacţii ale gălăţenilor, care atrag atenţia că reducerea numărului de maşini de transport public va duce la aglomeraţie, deci va favoriza răspândirea epidemiei de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un mesaj postat pe pagina proprie de Facebook, societatea de transport public Transurb Galaţi şi-a informat călătorii că, începând cu 17 martie 2020, autobuzele vor circula după programul de weekend şi sărbători legale. 

Măsura, explicată prin faptul că numărul de călători s-ar fi redus considerabil pe fondul închiderii şcolilor, a stârnit însă mii de comentare ostile din partea gălăţenilor, care acuză că astfel se provoacă aglomeraţie în autobuze, lucru care contribuie la accelerarea răspândirii epidemiei de coronavirus. La Galaţi au fost confirmate deja două cazuri de îmbolnăvire în urma infectării cu Covid-19, iar zeci de persoane sunt în carantină după ce au revenit în ţară din zone cu risc major.

Prima grupare politică ce a aluat atitudine faţă de decizia Transurb SA este Partidul „Împreună pentru Moldova”, care a remis presei un comunicat, marţi, 17 martie, odată cu reducerea numărului de autobuze de pe trasee.

„Intrată în vigoare astăzi, această măsură a produs deja efecte deosebit de periculoase: autobuzele sunt mult mai aglomerate decât erau cu o zi în urmă.

Din păcate, acest lucru nu ajută la prevenirea răspândirii virusului, aşa cum afirmă conducerea Transurb, ci dimpotrivă, favorizează răspândirea virusului. Consecinţele acestei decizii, evident neinspirate, pot fi deosebit de grave: pe termen scurt pot apărea cazuri noi de persoane infectate, iar pe termen mediu se poate ajunge la pierderea de vieţi omeneşti.

Partidul Împreună Pentru Moldova, organizaţia Galaţi, solicită anularea de urgenţă a acestei decizii iresponsabile şi schimbarea conducerii societăţii Transurb Galaţi. Solicităm autorităţilor să trateze cu maximă seriozitate astfel de derapaje instituţionale, care pot avea consecinţe deosebit de periculoase pentru cetăţeni!

Suntem în stare de urgenţă, în timpul unei pandemii monidale! Inconştienţa şi incopententa vor avea în acest context consecinţe dezastruoase. Nimeni, nici o persoană şi nici un partid nu îşi poate asuma luarea altor decizii decât cele corecte”, este poziţia „Împreună pentru Moldova”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările