De ce nu ni se îndeplinesc dorinţele. Greşeala pe care o fac persoanele confuze sau schimbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele schimbătoare vor avea greutăţi în a-şi îndeplini visele
Persoanele schimbătoare vor avea greutăţi în a-şi îndeplini visele

Mulţi dintre noi consideră că viaţa lor nu ţine de deciziile pe care le iau, ci mai degrabă de o serie de factori exteriori. În realitate, îndeplinirea dorinţelor pe care le avem ţine de stabilirea unor ţinte clare de urmat şi urmarea unui plan bine pus la punct pentru punerea lor în practică.

Când o persoană are o dorinţă, aceasta se traduce printr-o lipsă pe care o resimte acea persoană, spun specialiştii. ”Când apare o dorinţă, este necesar să o conştientizez şi să o analizez, ca să văd dacă este dorinţa mea sau am împrumutat-o de la altcineva”, explică psihologul Stelian Chivu.

De pildă, părinţii îşi doresc ca odraslele să devină medici, avocaţi sau pictori, dar asta nu înseamnă că şi copii au neaparat aceleaşi aspiraţii. Dorinţele se împart, la rândul lor, în dorinţe interioare sau exterioare.

O dorinţă interioară poate fi legată de vindecarea unei boli, autocunoaştere şi un control mai bun al emoţiilor, pe când dorinţele exterioare pot viza cumpărarea unei maşini anume sau achiziţia unei locuinţe luxoase, ca să dăm câteva exemple.

”Nu înseamnă că dorinţele exterioare sunt neaparat negative, doar că ele trebuie raportate mereu la cei din jurul nostru şi mai ales la natură. Poţi asculta muzică, dar asta nu înseamnă că trebuie să trezeşti tot blocul când faci asta. Poţi ieşi în natură, dar asta nu înseamnă să produci poluare sau să tai copacii”, punctează psihologul Stelian Chivu.

Dorinţele sunt împărţite în şapte categorii. Prima categorie priveşte dorinţele de bază, ce vizează hrana şi un acoperiş deasupra capului, ce mai sunt numite şi dorinţe de supravieţuire. Cea de-a doua categorie se referă la dorinţele sexuale, în timp ce a treia categorie vizează dorinţele de control, de manipulare.

Pe nivelul al patrulea apar dorinţele de iubire. O persoană aflată în această categorie iubeşte şi vrea să fie iubită. ”Cei care se găsesc în această categorie, constată că dacă se iubesc pe ei înşişi, fără să devină narcisişti, pot dărui această iubire şi în exterior”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Dorinţele, pe nivele

A cincea categorie vizează persoanele care sunt mânate de dorinţa de cunoaştere. Aici trebuie făcută o nuanţare, pentru că sunt persoane care doresc să păstreze cunoaşterea pe care au dobândit-o doar pentru ei, fiind mânaţi deci de o dorinţă egoistă, şi sunt altele care împărtăşesc toate cunoştinţele pe care le au.

Pe nivelul al şaselea, dorinţele se rafinează şi mai mult, ele vizând în special pacea mentală, în timp ce a şaptea categorie priveşte dorinţele spirituale, de cunoaştere a Divinităţii şi de armonie cu Universul.

Dorinţele pot fi fizice, când dorim să mâncăm, spre exemplu, dorinţe emoţionale, când vrem să iubim şi să fim iubiţi sau să scăpăm de frici şi de stres, şi dorinţe mentale, caracterizate prin dorinţa de a şti cât mai multe lucruri, de a fi inspirat şi ghidat.

Trebuie să ştii clar ce vrei

Mulţi dintre noi au o reală problemă în viaţa reală pentru că îşi pun anumite dorinţe, dar ele nu se îndeplinesc. Vorbim de dorinţele normale, fireşti, pe care orice persoană le are.

”Toate aceste dorinţe le-am testat personal cu studenţii mei, dar şi cu pacienţii. Le-am sugerat să aplice o tehnică de îndeplinire a dorinţelor, iar procentul de realizare a fost de de 75-78%. Am constatat că pe primul loc se situează dorinţa de a avea bani, pe locul al doilea este dorinţa de a scăpa de singurătate, pe locul al treilea se manifestă dorinţa de a avea un acoperiş deasupra capului, o casă, pe locul al patrulea este dorinţa de sănătate, pe locul al cincilea este dorinţa de carieră, pe locul al şaselea se plasează dorinţele aberante, cum ar fi dorinţa de a avea o casă cu 30 de camere, iar pe locul al optulea sunt dorinţele spirituale”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Un lucru important de reţinut este că toate dorinţele amintite funcţionează în acord cu legea rezonanţei. Practic, dacă ştii cum, ce şi cât să ceri, dorinţele tale vor fi îndeplinite la un moment dat, cu condiţia să ai şi un plan clar şi bine structurat de îndeplinire a acestora.

Persoanele confuze sau schimbătoare nu vor avea parte de ceea ce îşi doresc datorită naturii lor, pentru că dacă începi un lucru despre care nu ştii foarte bine cum va arăta sau dacă te schimbi pe parcurs, nu vei reuşi prea repede să duci treaba la bun sfârşit. De asemenea, dacă dorinţele sunt aberante, atunci sunt mari şanse ca ele să nu se îndeplinească niciodată.

O altă problemă a celor care au dorinţe care nu se concretizează este aceea că sunt lipsiţi de putere, de vitalitate. Nu poţi porni o acţiune fără să ai puterea de a o duce la capăt. ”Ca să ţi se îndeplinească o dorinţă, este necesar să o repeţi constant, dar şi să o laşi să plece, pentru că sunt persoane care tot scriu sau repetă o dorinţă, dar nu expediază plicul, ca să spun aşa. Practic, acele persoane trăiesc lipsa generată de dorinţă”, punctează psihologul Stelian Chivu.

Modul corect este să îţi pui o dorinţă, să lucrezi pentru îndeplinirea ei, dar şi să te detaşezi de aceasta, pentru că altfel vei deveni obsedat de ea şi nimic bun nu va ieşi de aici. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite