Danube Rock Festival, un eveniment de excepţie la Galaţi. Programul complet al celor două zile de concerte

Danube Rock Festival, un eveniment de excepţie la Galaţi. Programul complet al celor două zile de concerte

Imagine de la ediţia trecută a festivalului FOTO Arhiva Adevărul

Festivalul organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard, în colaborare cu Primăria Galaţi, a ajuns de ja la cea de-a VI-a ediţie. Se va desfăşura în perioada 28-29 iunie şi va fi găzduit de stadionul „Dunărea”. Biletele se pot procura de la teatru, online sau de la casele de bilete ale stadionului.

Cine n-a crezut că un teatrul de operă şi operetă va reuşi să organizeze un festival de rock, s-a înşelat. A demonstrat acest lucru Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, din Galaţi, care zilele acestea oferă publicului a Vi-a ediţie a Danube Rock Festival.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Primăriei Galaţi, se va desfăşura în perioada 28-29 iunie 2019 (vineri şi sâmbătă), de la ora 18,00 şi până la miezul nopţii, pe Stadionul „Dunărea”. Iubitorii rockului au parte de un adevărat „cocteil” de trupe, care include tineri aspiranţi la glorie şi veterani, precum şi ramuri diverse ale complexului curent muzical.

Ziua de vineri, 28 iunie, este deschisă de către trupa „Matze Crtze”, o trupă de adolescenţi din Galaţi pasionaţi de muzica rock şi care, paradoxal, repetă de regulă în curtea unei biserici. Tot vineri va urca pe scenă trupa „Safari Sky”,  o trupă de rock/ grunge/ stoner, înfiinţată în 2018. „Safari Sky” este prescurtarea unui proiect cu patru poli muzicali diferiţi angrenaţi într-un dialog liber şi zgomotos cu nuanţe de prog rock.

Safari Sky va fi urmată vineri seară de „Huldra”, trupa de care avea nevoie scena locală a Galaţiului, încadrată pe latura mai puţin recunoscută în industria românească a metalului. Îmbinând mai multe subgenuri ale metalului, hardcore, doom şi death metal, cu o abordare melodica, „Huldra” anunţă publicul să se pregătească fizic şi moral pentru posibil una dintre cele mai heavy trupe din cadrul festivalului.

Spre finalul zilei ascultăm trupa de rock sârbesc, „Mooncage” (Serbia), urmată de Alex Calancea Band, o fuziune naturală unde poţi auzi groove-urile de Drum’n’Bass şi pasajele clasice împletite cu folclorul distorsionat, improvizate cu mare implicare şi precizie.

Toate sunt mişcate de un puls de energie care anulează distanţa dintre linişte şi culminaţiile psihedelice. Prima seară a Danube Rock Festival, va fi glorios încheiată de „Kempes”, cea mai iubită voce a rock-ului românesc, fostul vocalist Cargo.

Sâmbătă, 29 iunie, a doua seară de rock este deschisă de către trupa „Cardinal”, care au venit cu cel mai viu şi colorat tip de garage & psych rock din aria noastră şi care se remarcă prin stilul dezinvolt de a compune şi prin execuţia fără cusur.

În continuare, îi vedem pe scena festivalului pe cei de la „Times of Need”, un tânăr grup din Cluj-Napoca ce-şi descrie muzica ca fiind o combinaţie de southern şi groove metal, care au ca influenţe trupe precum Pantera, Black Label Society, Down şi Godsmack. 

Times of Need vor fi urmaţi sâmbătă seară de o trupă de rock din Grecia, „Sorrows Path”, o trupă doom metal formată în 1993. Stilul celor de la „Sorrows Path” se remarcă printr-un mix unic de doom metal cu forţă gotică progresivă şi elemente orientale.

Tot sâmbătă îi vom cunoaşte pe cei de la „Roadkillsoda”, care au devenit treptat o trupă reprezentativă cu adevărat esenţa stoner rock-ului, atât local, cât şi în afară: vibe-ul anilor ’70 combinat cu riff-uri şi solo-uri care îţi fac piele de găină, linii de bass grele, toate presărate cu o voce intensă şi ritmuri care îţi pun sângele-n mişcare.

Trupa din Timişoara, „Implant pentru Refuz”, fondată în 1995, care a crescut de-a lungul celor peste 24 de ani printr-un sunet mereu proaspăt şi versuri atent conectate la realitate. Cu o muzică deopotrivă sensibilă şi plină de energie, Implant pentru Refuz scrie o poveste complexă în cultura muzicii contemporane din ţara noastră.

În încheierea festivalului, îi ascultăm pe cei de la „Coffeeshock Company”, o trupă de SuperSkunk Rock şi Reggae din Austria, cu influenţe deopotrivă de rap şi funk, care o deosebesc de restul trupelor rock din Festivalul Danube Rock de anul acesta.

În cadrul Festivalului va prezenta Dan Helciug. Organizatorii vor pune la dispoziţie servicii de pază, un punct de prim-ajutor şi toalete ecologice, pe întreaga perioadă a festivalului. Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Teatrului în intervalul orar afişat pe site-ul oficial al instituţiei sau pe pagina de Facebook. De asemenea, biletele pot fi accesate şi de la Stadionul Dunărea Galaţi, pe durata festivalului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: