VIDEO Lansare la apă cu emoţii la Damen Galaţi: velierul Casei Regale din Oman s-a înclinat periculos de mult, dar s-a redresat cu succes

Lansare la apa cu emotii

Lansarea la apă a navei amiral a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Clipperul construit la Galaţi va fi finalizat la Şantierul Damen din Gorinchem.

Nava care a fost construită la Galaţi este una cu pânze, extrem de rapidă, dar care păstrează caracteristicile secolului al XIX-lea. Clipper-ul este destinat Casei Regale din Oman şi are o lungime de 87 de metri, o lăţime de 11 metri şi este dotată cu trei catarge. Potrivit constructorului gălăţean, velierul va îndeplini funcţia de navă amiral, urmând să înlocuiască în această poziţie nava RNOV „Shabab Oman”. În plus, va avea şi rol de navă-şcoală pentru cadeţii şi ofiţerii marinei din Oman. 

Practic, clipper-ul construit la Galaţi pentru Oman va îndeplini funcţia pe care bricul „Mircea” o îndeplineşte pentru Marina Română. Construcţia navei destinate Casei Regale din Oman a debutat, la Damen Galaţi, în martie 2013, finalizarea lucrărilor şi montarea unor echipamente speciale urmând a se face, până în luna august 2014, la Şantierul Naval Damen din Gorinchem.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările