Cutremurul a lăsat în beznă oraşul Galaţi. Mai mulţi oameni au suferit atacuri de panică

Cutremurul a lăsat în beznă oraşul Galaţi. Mai mulţi oameni au suferit atacuri de panică

Cutremurul s-a produs în zona Vrancea FOTO www.cutremur.net

Cutremurul cu magnitudinea de 5,6 care s-a produs sâmbătă seara în zona Vrancea a lăsat în beznă oraşul Galaţi, dar şi mai mule localităţi din judeţ. Reţelele de telefonie mobilă au cedat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Seismul resimţit seara trecută şi la Galaţi a semănat frică în rândul populaţiei. Opt gălăţeni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe cu atacuri de panică după ce în timpul curtremurului s-au speriat, iar unii chiar s-au rănit în încercarea de a se adăposti. Timp de aproximativ o oră, centrul Galaţiului a fost în întuneric, iar gălăţenii cu greu au reuşit să îşi sune apropiaţii, reţelele de telefonie fiind blocate
 
Imediat după cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter, produs la ora 21:14, a fost activată grupa operativă de la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, situaţia fiind monitorizată sub coordonarea prefectului judeţului Galaţi, Dorin Otrocol.
 
Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă temporar în 61 de localităţi din judeţul Galaţi (cu 71.190 de consumatori), fiind afectate 27 de linii electrice şi 944 de posturi de transformare. Echipele Electrica au remediat operativ defecţiunile, toţi consumatorii fiind alimentaţi la ora 22.40. 
 
La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfântul Ioan” a fost pus în funcţiune generatorul propriu, până la realimentarea cu energie electrică. SC Apă Canal SA a înregistrat căderi de tensiune, ceea ce a dus la oprirea temporară a staţiilor de captare şi repompare a apei şi la uzine, sistemul de alimentare cu apă potabilă funcţionând în parametri normali la această oră.  
 
„Căderea de tensiune a afectat şi SC Electrocentrale SA, care nu a mai putut furniza agent termic în municipiul Galaţi. Apa caldă din sistem este recirculată şi se lucrează la remedierea avariei, estimându-se că alimentarea va putea fi reluată în cursul acestei zile. Din fericire nu s-au înregistrat victime, nu s-au produs accidente industriale şi nu s-au înregistrat pagube materiale însemnate”, a declarat col. Radu Cristinel, ISU Galaţi.
 
.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: