Cutremur cu magnitudinea de 4, în judeţul Galaţi. Este al şaisprezecelea seism înregistrat într-o singură lună în zona Buzău-Vrancea

Cutremur cu magnitudinea de 4, în judeţul Galaţi. Este al şaisprezecelea seism înregistrat într-o singură lună în zona Buzău-Vrancea

Cutremurul de astăzi a avut o magnitudine de 3,9 grade pe scara Richter Foto: arhivă Adevărul

Un cutremur cu magnitudinea de 4 a avut loc miercuri seara, la ora 18.16, la o adâncime de 15 kilometri, în Galaţi, conform informaţiilor oferite de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului,  cutremurul a avut o magnitudine de 3,9 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 15 km. Epicentrul a fost în judeţul Galaţi, în apropierea localităţii Odaia Manolache.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Galaţi (11 km), Brăila (28 km), Tîrgu Bujor (33 km), Măcin (33 km), Bereşti (55 km).

De la începutul lunii august, aproape zilnic au avut loc cutremure în zona Buzău - Vrancea, cel din Galaţi fiind al şaisprezecelea.

Pe 1 şi 2 august, în Buzău au avut loc cutremure cu magnitudini de 4,6 si 4,9, iar în zilele de 3 şi 4 august seismele au fost de 3,8 pe scara Richter. Pe 10 august, în zona Vrancea au avut loc trei cutremure cu magnitudini de 2,7 şi 2,8.

În ultimii doi ani, în România au avut loc nu mai puţin de  25 de  cutremure cu magnitudine peste 4. Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc pe 8 februarie, în Vrancea, având magnitudinea 5 şi fiind resimţit şi la Bucureşti.

Tot miercuri, 16 august, dar la ora 11.11, un alt cutremur a avut loc în judeţul Buzău. Acesta a avut o magnitudine de 3,7 şi s-a produs la 113,8 kilometri.

citeste totul despre: