UPDATE Cursuri suspendate la două clase de la cel mai mare liceu din Galaţi după ce trei elevi au fost infectaţi cu noul coronavirus

UPDATE Cursuri suspendate la două clase de la cel mai mare liceu din Galaţi după ce trei elevi au fost infectaţi cu noul coronavirus

Foto: arhivă Adevărul

Clădirea Colegiului Naţional ”Costache Negri” şi internatul vor fi dezinfectate, în contextul în care trei elevi au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a declanşat ancheta epidemiologică.

UPDATE 14,15

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a luat decizia de a suspenda cursurile doar la clasele unde au fost depistaţi cei trei elevi infectaţi cu coronavirus.

”Conform metodologiei, doar dacă trei elevi care învaţă la clase diferite sunt diagnosticaţi cu COVID-19 se ia decizia suspendării cursurilor în unitatea şcolară respectivă, iar aici nu este cazul. Imobilul Colegiului ”Costache Negri” şi internatul vor fi dezinfectate şi doar elevii de la clasele unde cei trei colegi ai lor au fost confirmaţi pozitiv vor învăţa online”, ne-a declarat dr. Riveica Radu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănăgtate Publică Galaţi.

Ştirea iniţială

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a luat decizia de-a închide Colegiul Naţional ”Costache Negri”, unde învaţă peste 1.400 de elevii, după ce trei elevi s-au infectat cu noul coronavirus.

”Este vorba despre un elev de clasa a IX-a şi doi elevi de clasa a X-a. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi va decide pe ce perioada va fi închis colegiul pentru că primul elev care s-a infectat a fost depistat după câteva zile şi nu se ştie cu câte persoane a intrat în contact”, ne-a declarat inspectorul şcolar general Onuţ Atanasiu.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a declanşat deja ancheta epidemiologică pentru a identifica sursele infectării şi persoanele cu care au intrat în contact elevii confirmaţi pozitiv.

”Unitatea şcolară a depus o cerere pentru suspensarea cursurilor la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi începând cu data de mâine (n.r. 24 septembrie). Una dintre elevele depistate pozitiv locuieşte la internat şi stă în cameră cu alte două colege de clasă. Internatul va fi acum dezinfectat, iar ancheta epidemiologică va stabili contacţii elevilor infectaţi”, ne-a declarat dr. Riveica Radu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănăgtate Publică Galaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Şase elevi diagnosticaţi cu COVID-19 la şcolile şi liceele din judeţul Galaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările