Cum pregătim delicioasa supă de roşii. Mâncarea apetisantă, ocolită de multe gospodine, care însoţeşte  preparatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supă de roşii Foto: retete.unica.ro
Supă de roşii Foto: retete.unica.ro

Supa de roşii este unul dintre cele mai uşor de executat preparate din bucătăria românească. Necesită un timp de preparare foarte scurt, iar secretul gustului său savuros stă fierberea legumelor, fiind o sursă bogată de vitamine pentru organism.

Începem prin a spăla legumele, pe care le curăţăm şi le tăiem grosier, punându-le apoi într-o oală cu sare la fiert.

”Roşiile vor fi fierte separat într-o oală, le decojim şi le adăugăm apoi în recipientul unde fierbem celelalte legume. Pasăm legumele şi strecurăm apoi supa printr-o sită. Supa de roşii se realizează repede. Avem nevoie între 25 şi 40 de minute. Orezul va fi adăugat în ultimele cinci minute de tratament termic”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente pentru şase porţii:

-Roşii-1,5 kilograme;

-orez-şase linguri;

-Morcovi-250 de grame;

-Păstârnac-o bucată (200 de grame);

-Ardei gras-două bucăţi (300 de grame);

-Ceapă-o bucată (250 de grame);

-Unt-50 de grame;

-Apă-doi litri;

-Pătrunjel-o legătură;

-Orez-două linguri;

-Sare-după gust.

După ce am închis focul, în următoarele zece minute orezul se va umfla, căpătând astfel volum. Punem sare după gust şi adăugăm pătrunjelul tocat, iar supa noastră de roşii este gata. Preparatul se serveşte atât rece, cât şi cald, cu crutoane, fiind o sursă de vitamine pentru organism.

Ciulama de rinichi

Pentru pregătirea preparatului vom avea nevoie şi de un rântaş. Amestecăm o lingură de făină cu 50 de mililitri de ulei şi 50 de grame de unt şi punem compoziţia într-un recipient, de preferat din teflon. Focul la aragaz îl vom seta la minim, iar cu ajutorul unei linguri de lemn  vom amesteca uşor compoziţia până se caramelizează.

”După ce compoziţia capătă o culoare maronie, o stingem cu trei ceşti de supă sau apă pentru a da consistenţă bazei noastre de ciulama. Amestecăm permanent pentru a obţine o compoziţie omogenă. Punem sare după gust, piper boabe, de preferat este să adăugăm şi un căţel de usturoi strivit, iar acest sos îl vom lăsa să fiarbă aproximativ 20 de minute”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

ciulama de rinichi Galati 3

Ciulama de rinichi FOTO www.skytrip.ro

Ingrediente:

-Unt-50 de grame;

-Ulei-50 de mililitri;

-Făină-40 de grame;

-Supă-trei ceşti;

-Rinichi de vită sau porc-un kilogram;

-Sare-un vârf de lingură;

-Oţet-10-15 mililitri;

-Dafin-o foaie;

-Usturoi-un căţel;

-Pătrunjel-o legătură.

 Între timp, curăţăm rinichii, aici fiind, de fapt, secretul obţinerii gustului apetisant al preparatului. Dacă nu sunt curăţaţi cum trebuie, rinichii vor rămâne cu un uşor iz de urină, iar dacă sunt sotaţi prea mult, se vor întări, acestea fiind motivele pentru care multe gospodine evită să gătească acest peparat.

Vom tăia rinichii pe lungime şi îi vom curăţa şi spăla foarte bine. Punem apoi rinichii în apă fierbinte, în care vom adăuga şi puţin oţet. Lăsăm rinichii în apa fiartă pentru cinci minute, după care îi vom scoate, îi clătim şi îi tăiem în felii subţiri pe lungime.

Punem apoi şi rinichii astfel tăiaţi în ciulamaua noastră, în ultimele cinci minute de tratament termic, continuând fierberea la foc moderat, spre mic. După ce am oprit focul, putem adăuga şi o lingură de smântână, dar şi încă un căţel de usturoi, dacă dorim ca o astfel de aromă să fie mai pregnantă.

Vom lăsa preparatul timp de câteva minute în recipientul unde l-am pregătit pentru a se întrepătrunde aromele, punem puţin piper măcinat şi pătrunjel tocat deasupra pentru a defini gustul şi mai bine şi îl putem servi apoi cu mămăliguţă şi salată verde sau murături.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite