Cum va fi vremea în weekendul 11-12 mai. Meteorologii au revizuit prognoza iniţială pentru mai multe zone

Cum va fi vremea în weekendul 11-12 mai. Meteorologii au revizuit prognoza iniţială pentru mai multe zone

FOTO Arhiva Adevărul

Astfel, dacă în zilele trecute a fost avansată varianta că sâmbătă şi duminică va fi destul de frig (cu maxime de până la 20 de grade Celsius), lucrurile se pare că nu vor sta chiar aşa. În ciuda faptului că vor fi ploi extinse, temperaturile ar putea ajunge şi până la 25 de grade Celsius.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) vremea va fi în continuare instabilă în cea mai mare parte a ţării. Nici sâmbătă şi nici duminică nu prea e vreme de umblat pe afară fără umbrelă, însă veste bună este că temperaturile vor fi ceva  mai ridicate decât se estima zilele trecute.

În special în sudul ţării şi în sud-est se vor atinge sâmbătă şi duminică valori de până la 25 de grade Celsius, faţă de cele maximum 20 de grade despre care se vorbea până acum.

Vestea proastă este că sunt anunţate şi ploi şi se vor semnala înnorări în mai multe regiuni, în special în Dobrogea, în Muntenia şi în sudul Moldovei.

Cei care se gândesc la un weekend la munte ar face bine să ţină cont că la altitudinile de peste 1.000 de metri va fi destul de frig. Maximele diurne nu vor trece de 10 grade nicăieri în zonele montane, iar noaptea mercurul din termometre va tinde către temperatura de îngheţ. În plus, sunt şanse de averse cam peste tot, dar mai ales în Carpaţii Orientali şi de Curbură.

Nici pe litoral nu va fi tocmai plăcut, căci va ploua sâcâitor, iar vântul va fi destul de activ pe malul mării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: